szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

10+1 tipp, hogy ápold a húsvéti kaktuszod!

Mártha Izabella, 2014. ápr. 08.


A húsvéti díszek közül a virágzó növények a legszebbek, amik igazán emelik az ünnep fényét. Ide tartoznak a hagymás növények, vagy a tavasszal virágzó cserjék, de elmaradhatatlan része az ünnepnek a húsvéti kaktusz is. Ez utóbbinak a legnagyobb vonzereje, hogy megfelelő gondoskodás mellett az elképesztően gyönyörű virágait éppen az ünnepekre bontja ki.

10+1 tipp, hogy ápold a húsvéti kaktuszod!

Lássuk a legfontosabb aranyszabályokat, amiket ha betartunk, akkor még virágosabb lesz a húsvétunk!  

1. Mészben szegény talajban fejlődik jól, ezért lágy vízzel öntözzük földjét. A kemény vizet nem szereti, mert az könnyen szárrothadást okozhat!

2. Ahhoz, hogy virágozzon télen 6 hétig pihentetni kell 12-15 fok hőmérsékleten. Eközben a növényt szárazon kell tartani, amennyire lehetséges, a tápoldatozást viszont teljesen el kell kerülni a pihenőidő alatt!

3. Virágzás előtt a növény hűvösebb hőmérséklet kedveli kb. 18-20 fokot, 22 fok hőmérséklet felett nem képez a kaktusz virágot!

4. A virágok estére becsukódnak és csak reggel nyílnak ki újra. Összességében 6 hétig csodálhatjuk a húsvéti kaktusz színes virágait!

5. Nyáron a szabadba is kitehetjük szélvédett és félárnyékos helyre, de nagy melegben a leveleit is permetezzük vízzel, mert sok párát igényel!

6. A napégéstől és az alacsony hőmérséklettől védjük, különben a levelek elszíneződnek és lehullnak!

7. Nagyon száraz lakásban a takácsatkák, valamint a viaszos pajzstetvek támadhatják meg!

8. Nem kedveli, ha állandóan mozgatják, főként bimbós állapotban. Ha ilyenkor áthelyezzük másik helyre vagy csak egyszerűen elforgatjuk a növényt akár el is dobhatja a virágbimbókat!

9. Hosszúnappalos növény, ezért késő tavasszal vagy kora nyáron virágzik. A virágok kifejlődéséhez 12 óraszámnál kevesebb sötétségre van szüksége!

10. Virágzását tavasszal előbbre is hozhatjuk, ha a reggeli vagy esti órákban folyamatosan lámpafény alatt tartjuk a kaktuszunkat!

+1. Szaporítása nagyon egyszerű, virágzást követően az előző évi hajtásokból néhány szártagot le kell szedni, majd homok és tőzeg keverékbe dugni és meleg helyen (21-22 fok) kell tartani!
Hozzászólások (1)

piskó judit
2018. febr. 17. (1 149 napja)
A harmadik kép NEM húsvéti kaktusz!!!