szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

segítsetek!!!

huszár klaudia     4 630 napja     740 megtekintés
sziasztok!két nyuszim van,13 éves vagyok,és több mint valószínű hogy a nyuszik kb 10 négyzetcentiméternyi diffenbachiát ettek.Nagyon aggódok miattuk,mit tudtok,hívtam állatorvost(telefonon)és mondta hogy 24 óráig figyeljük őket.(nyelvüket,eszneke e,isznak e és a légzésüket)és ha valami van adtak egy éjszakai címet ha akkor lenne valamit hoigy vigyük be őkat.a nyuszik 8-10 hetesek.ha van tapasztaatok akkor ha publikus írjátok le a végeredményt.köszönöm.sziasztok!két nyuszim van,13 éves vagyok,és több mint valószínű hogy a nyuszik kb 10 négyzetcentiméternyi diffenbachiát ettek.Nagyon aggódok miattuk,mit tudtok,hívtam állatorvost(telefonon)és mondta hogy 24 óráig figyeljük őket.(nyelvüket,eszneke e,isznak e és a légzésüket)és ha valami van adtak egy éjszakai címet ha akkor lenne valamit hoigy vigyük be őkat.a nyuszik 8-10 hetesek.ha van tapasztaatok akkor ha publikus írjátok le a végeredményt.köszönöm.
0
0
szavazat


3 HozzászólásVarga L
2010. szept. 23. (4 456 napja)

üdvözletem!
A távgyógyításnak mindíg meg vannak a nehézségei, én most felsorolnék két-három lehetséges okot (ettől több is lehet!)
1, Magnézium hiány, ami jellemzően a növények középső lombszintjén jelentkezik!
2, Rovar kártétel, amit valahol a levélszár nyaki részén jelentkező apró szúrás, fekete, barna pont jelezhet, vagy szívogatás, ami a levél fonákon található jószágokból felismerhető.
3, Stressz hatás, (huzat, vegyszer, perzselés, napégés, hideghatás, stb.) amit a növény már kinőtt  de az érintett lombszint nem tud kiheverni!
Látni kellene ahhoz a növényt, hogy biztosabbat merjen mondani bárki.
Varga László
biri jános
2010. szept. 22. (4 457 napja)
  • Tanácsot kérnék! Nyolcéves diffenbachia, 28 óriás levéllel (levél 48x28 cm) magassága 1,8 méter.Kb. 2o éve nevelek és szaporítok diffenbachiát, és most a szokásos ápolás mellett kb. 10 napja a növény közepén, körkörösen a levek sárgulni kezdtek.Az alsó és felső levelek egészségesek és szépen növekednek. Aki tud, kérem adjon hasznos tanácsot!
Sulyok Timea
2010. ápr. 02. (4 630 napja)
A szepzold@szepzold.hu e-mail címre érkezett a következő segítő válasz: Kedves Klaudia, A diffenbachia mérgező sajnos. Sajnos a nyuszikat nem lehet hánytatni, ráadásul azóta már fel is szívódott a méreg. Szerencsére nem sokat ettek meg. Mindenképpen célszerű állatorvosnak megmutatni. Általában a kezelésekre jól reagálnak. Üdvözlettel, dr. Bulyáki László


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.