szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Didimella

Balázs Pál     4 216 napja     2127 megtekintés
Uborka didimellára van e már mermetszer?Uborka didimellára van e már mermetszer?
0
0
szavazat


3 HozzászólásSzépzöld Szaktanácsadó
2010. ápr. 11. (4 216 napja)
Vakond ellen a legjobb a vakond háló, melyet a gyep alá kell tenni kb. 5 centire. Így a vakond azon nem tud átmenni és kifúrni. Vannak még olyen kémiai megoldások, melyekkel a vakondot ki tudjuk "füstölni" a járatából, de ezek nem legálisak. Sajnos a boltokban kapható termékek hatékonysága 50%
Szépzöld Szaktanácsadó
2010. ápr. 11. (4 216 napja)
Ha valaki biológiai úton szeretne védekezni, akkor itt is javasolt a talaj Trifenderes beöntözése. Ebben az esetben a Trifender a talajban megeszi a káros gombákat, így azok onnan nem fognak tovább fertőzni. Mehet a permetlé a növényekre is. Fontos, hogy a talaj nedves legyen, ha kell öntözzük. Kémiai módszer a réz tartalmú termékek használata pl. Kupfer Fusilan vagy Cuproxat. Érdemes használni a Proplant-ot is, mivel az a gombákon kívül általános növénykondícionálást is ad. Javasolt a fertőzött levelek eltávolítása és a talajfelszínen lévő fertőző képletek aláforgatása (ásás). Minden termék megrendelhető a webáruházban pár napos szállítási határidővel.
Balázs Pál
2010. ápr. 10. (4 217 napja)
Bocs, hogy elírtam, de mindenki biztos érti mit akartam kérdezni, még annyit, hogy a vakond ellen valami hatékony szert, ha valaki tudna. Köszi!


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.