szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

árvíz(sürgős)

Orosz Viktória     4 559 napja     943 megtekintés
Érdeklődni szeretnék most az árvízben a kertünk odalett. A kérdésem az lenne most,hogy a víz visszahúzódott ültethetek-e újra vagy kell-e fertőtleníteni és ha igen mivel érdemes.Mert vannak gyümölcsfák is azoknak nem szeretnék ártani.Illetve a gyümölcsfa levele a víz olyan mintha elszáradt volna le kell e vágni róla, és a málna-ribizli a víztöl sáros(hordalékos)le mossam -e vagy mit tudok vele kezdeni,hogy ne menjen teljesen tönkre.A válasz sürgős lenne. Köszönöm.Érdeklődni szeretnék most az árvízben a kertünk odalett. A kérdésem az lenne most,hogy a víz visszahúzódott ültethetek-e újra vagy kell-e fertőtleníteni és ha igen mivel érdemes.Mert vannak gyümölcsfák is azoknak nem szeretnék ártani.Illetve a gyümölcsfa levele a víz olyan mintha elszáradt volna le kell e vágni róla, és a málna-ribizli a víztöl sáros(hordalékos)le mossam -e vagy mit tudok vele kezdeni,hogy ne menjen teljesen tönkre.A válasz sürgős lenne. Köszönöm.
0
0
szavazat


4 HozzászólásOrosz Viktória
2010. jún. 18. (4 553 napja)
Köszönöm a segítséget.
Szépzöld Szaktanácsadó
2010. jún. 14. (4 557 napja)

Ha elszáradt, akkor le kell vágni. Majd sebkezelés szükséges, http://www.szepzold.hu/gombaolo_szer">Cuproxat-os lemosó fertőtlenítés.
Szépzöld
Orosz Viktória
2010. jún. 14. (4 557 napja)
Köszönöm a gyors választ.
A pár éves gyümölcsfán a gallyak (amelyek víz alatt voltak)mintha elszáradtak volna, le kell-e vágni.A Nagy fáknak nem lényeg de az ősszel ültetett csemetéknek így gondolom annyi ki sem látszottak a vízből.Nem tudom mi lenne a megoldás tanácsát előre is köszönöm.
Tisztelettel.
Szépzöld Szaktanácsadó
2010. jún. 12. (4 559 napja)

Kedves Viktória,
  Mindenképpen fel kellene ásni lazítani a sok víztől letömörödött talajt, hogy a gyökerek levegőt kapjanak. Javasolt egy http://www.szepzold.hu/gombaolo_szer">Trifenderes bemosó locsolás, mert az a káros gombákat biológiai úton elpusztítja. Az se baj (sőt jobb), ha a levélre is megy belőle. Ezek után lehet a szokásos műveleteket végezni.   Üdvözlettel, Szépzöld


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.