szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

A ZZ pálmám levelei sárgulnak, mit tehetnék?

Kovács Andrea     4 518 napja     1390 megtekintés
A ZZ pálmámat kb 2 hónappal ezelőtt kaptam meg, akkor sűrűn locsoltam, de utána olvastam, hogy ritkán kell, s azóta nem locsolom csak kéthetente egyszer, de a levelei folyamatosan sárgulnak le, viszont növekedni pedig nem akar. A szoba közepén van egy kis asztalon, s nem tudom, hogy nem-e a napfény hiány a baj?mit tehetnék ellene, hogy megmaradjon a virág?A ZZ pálmámat kb 2 hónappal ezelőtt kaptam meg, akkor sűrűn locsoltam, de utána olvastam, hogy ritkán kell, s azóta nem locsolom csak kéthetente egyszer, de a levelei folyamatosan sárgulnak le, viszont növekedni pedig nem akar. A szoba közepén van egy kis asztalon, s nem tudom, hogy nem-e a napfény hiány a baj?mit tehetnék ellene, hogy megmaradjon a virág?
0
0
szavazat


1 HozzászólásVarga L
2010. júl. 23. (4 518 napja)

Kedves Andrea,
  A Zamia közepes fényigényű növény, azaz világos, félárnyékos helyen érzi igazán jól magát, de a tűző napot nem szereti. Meleg igényes, még télen is jól érzi magát 18-20 fokon. A túlöntözésre sárguló, esetleg rothadó levélzettel reagál. Néha nem árt inkább a kiszáradás széléig engedni, mert a rizómáiban nagy mennyiségű vizet tárol!   Ha csekély a növekedése, akkor egy árnyalattal világosabb helyre kellene helyezni, és óvjuk a túlöntözéstől. Az említett növénynek én adnék egy enyhe tápoldatos vizet, mert valószínüleg a gyakori öntözéssel ki lett mosva a tápanyag is a talajból!   Üdvözlettel, Varga László
 


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.