szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Kertem elrendezése....

nagy orsika magdolna     4 085 napja     813 megtekintés
Kedves kreatív kertrendezők! Nem régen vásároltunk egy házat melynek nincs túl nagy kertje de az a kicsike is nagyon kopár.(22m X 12 m) Első körben a kerítésnél lévő szúros bokrokat teszem valahová,mert ezek nem jó helyen vannak és főleg nem elég sűrűn, gyom mentesíteni fogok majd a füvet vetem újra. Azonban további ötletekkel elakadtam. Illetve néhány saját ötlet és "alapanyag" van: Egyszerű hibiskuszt szeretnék nevelni magról és két félét törzsénél fogva össze "fonni"és olyan 150 cm magasan 50-60cmátmérőjű gombócra metszeni. Idén kaptunk egy 10 tőből álló fügécskét,és 3 nagyon szépen növekvő selyem akácot jelenleg 10 centisek de nem tudom hová kelenne tennem őket később. A képen látható diófát szeretném megtartani mert szép. Ha valakinek lenne ötlete hogy Ő hogyan csinálná kérem írja meg hogy az én környezetem is szép és zöld lehessen. Nagyon örülök hogy rátaláltam erre az oldalra. Sok hasznos dolog van itt össze gyűjtve segítve a hozzám hasonló tanácstalan embereknek. Kedves kreatív kertrendezők! Nem régen vásároltunk egy házat melynek nincs túl nagy kertje de az a kicsike is nagyon kopár.(22m X 12 m) Első körben a kerítésnél lévő szúros bokrokat teszem valahová,mert ezek nem jó helyen vannak és főleg nem elég sűrűn, gyom mentesíteni fogok majd a füvet vetem újra. Azonban további ötletekkel elakadtam. Illetve néhány saját ötlet és "alapanyag" van: Egyszerű hibiskuszt szeretnék nevelni magról és két félét törzsénél fogva össze "fonni"és olyan 150 cm magasan 50-60cmátmérőjű gombócra metszeni. Idén kaptunk egy 10 tőből álló fügécskét,és 3 nagyon szépen növekvő selyem akácot jelenleg 10 centisek de nem tudom hová kelenne tennem őket később. A képen látható diófát szeretném megtartani mert szép. Ha valakinek lenne ötlete hogy Ő hogyan csinálná kérem írja meg hogy az én környezetem is szép és zöld lehessen. Nagyon örülök hogy rátaláltam erre az oldalra. Sok hasznos dolog van itt össze gyűjtve segítve a hozzám hasonló tanácstalan embereknek.
0
0
szavazat
Kertem elrendezése....


2 HozzászólásMayerné Borics Erzsébet
2010. aug. 24. (4 081 napja)
Elöljáróban, néhány szó a növény terveidről:a kerti hibiszkusz törzsének összefonása jó ötlet.Én is készítettem ilyet. Napfényes helyet, és locsolást igényel.El tudom képzeli, akár dézás növényként is. Igy lehet mozgatni, oda ahova éppen jól illik.Kell néhány év mire élvezhető lesz.A selyemakácről tudni kell, hogy nagyon nagyra nő, viszonylag gyorsan. Meggondolandó, hogy a kis kertedbe ültetsz-e, én egynél többet semmi képp nem javasolnék, és szerintem a méretét majd metszéssel kordában kell tartani.Igaz vigyázni kell,hogy a virágok ne lássák kárát.Szintén napgényes helyet igényel.A fügével kapcsolatban pedig annyit kell tudni, hogy déli fekvésű, szélvédett napos helyet igényel.Amíg fiatal, minden télen takarással kell óvni a fagytól. Ez a növény is idővel nagy teret foglal el, de sajnos a metszést csak csínjával szabad alkalmazni, ha azt szeretnéd, hogy teremjen is. Ha nem, nincs gond, nyugodtan lehet metszeni. Nagyon szép a levélzete, igazi mediterrán hangulatot lehet teremteni vele.A telek adottságait is figyelembe kell venni.Pl. északi oldal mennyire szélvédett,esetleg magasabb növényekkel ezt megoldani, a kerítés mentén érdemes sűrűbb növényzetet ültetni, hogy a kerted intimitása meglegyen, ha pl társaságot hívsz, vagy éppen napozni van kedved. Legyen egy pihenő rész, vagy egy terasz, ahova ki lehet ülni, akár ebédelni, akár pihenni.Kellenek még  színes virágok.Ha elküldöd amit javasoltam  konkrét növény ötleteket, elrendezési tervet is készítek.
Mayerné Borics Erzsébet
2010. aug. 23. (4 082 napja)
Kedves Orsika!A kerted  megtervezéséhez szükség lenne, egyfelülnézeti rajzra,(vagy pontos leírásra) bejelölve rajta, a telek fekvését, a ház helyét, a  jeleneg elhelyezkedő növények helyét és nevét.Utána nagyon szívesen segítek ötleteket adni.Email címemet a Szépzöldön kérheted.Üdvözlettel:Mayerné Erzsi.


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.