szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Aggodóm a növényeimért

Pánczél Boglárka     4 464 napja     1289 megtekintés
Tisztelt Tanácsadó! Kérdésem a következő nem régiben költöztem el és aggódó tekintettel nézem a növényeimet, mert az új szobám világos ugyan, de közvetlenül nem süt be a nap, és elég hűvös is. Félek, hogy a növényeim nem fogják bírni. Felsorolom milyen növényeim vannak kérem mondja meg, hogy melyik miatt aggódjak és melyik miatt legyek nyugodt. Növényeim: tenyérarália, csíkos csokrosinda, areca pálma, szobapáfrány, Dracaena Marginata. Továbbá szeretnék még növényeket venni, de nem tudom, hogy mely fajokat vehetek. Kérem segítsen nekem. KöszönömTisztelt Tanácsadó! Kérdésem a következő nem régiben költöztem el és aggódó tekintettel nézem a növényeimet, mert az új szobám világos ugyan, de közvetlenül nem süt be a nap, és elég hűvös is. Félek, hogy a növényeim nem fogják bírni. Felsorolom milyen növényeim vannak kérem mondja meg, hogy melyik miatt aggódjak és melyik miatt legyek nyugodt. Növényeim: tenyérarália, csíkos csokrosinda, areca pálma, szobapáfrány, Dracaena Marginata. Továbbá szeretnék még növényeket venni, de nem tudom, hogy mely fajokat vehetek. Kérem segítsen nekem. Köszönöm
0
0
szavazat


2 HozzászólásPánczél Boglárka
2010. szept. 22. (4 457 napja)
Kedves Varga László!
Köszönöm szépen a segítséget!
Üdv: Vandora
Varga L
2010. szept. 21. (4 458 napja)


Kedves Boglárka,


Arália: világos, közvetlen napsütéstől mentes hely, normál átlagos egyenletes hőmérséklet, mérsékelt öntözés, (télen még inkább!), rendszeres párásítás, ha száraz a levegő.  

Csokrosinda: Hát ennek minden mindegy, átlagos fényviszonyok, átlagos hőmérséklet, egyedül a téli túlöntözéssel lehet kinyírni.  

Areka: Félárnyékos helyen fejlődik a legjobban, Nyáron átlagos, télen 15 fok körüli hőmérsékleten. Nyáron bőséges, télen mérsékelt öntözést kíván, de a pangó vizet nem szereti. Néha a levelet nyári szárazabb időben meg lehet permetezni vízzel.     

Szobapáfrány: Világos, szórt fény mellett átlagos hőmérsékleten jól nevelhető. Nedves, de nem eláztatott talajt kíván. Az egyetlen nagy nyűgje, hogy állandó párás levegőt kíván, (pl.: világos fürdőszoba, párás üvegház, veranda stb., vagy rendszeres párásítás!)  

Tarka Dracéna: Világos, félárnyékos hely, Huzatot nem kedveli. (sötétebb helyen is elvan, de akkor a szép mintázatát, csíkozását elvesztheti!) Télen sem lehet 17-18 fok alatti helyen, mert eldobja a leveleit. Mérsékelt öntözést kíván, szereti a párás környezetet.
 
Üdvözlettel,
Varga LászlóKérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.