szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

10 csodával felérő fűszer

Sulyok Józsefné, 2016. jan. 22.


Évszázadok óta titokzatos erőt tulajdonítanak a konyhában is megtalálható fűszer, illetve gyógynövényeknek. Vegyünk egy párat sorra, hogy a népi gyógyászat szerint melyik növényben mi rejlik.

10 csodával felérő fűszer

Kamilla: a Nap oltalma alatt áll, ezért a férfias energiákat, pl. a pénzt is bevonzhatja az életünkbe. Ha lottózunk, a szelvény kitöltése közben igyunk kamillateát, és kis táskában hordjunk magunkkal egy kevés szárított virágot.

Gyömbér: nyersen fogyasztva nemcsak igen egészséges, hanem energiával feltölti a szervezetünket. Ezért a gyógyító varázslatok egyik főszereplője.

Bazsalikom: ha sikereket szeretnénk elérni a munkahelyünkön, szórjunk egy kis morzsolt bazsalikomot az íróasztalunkra. A szerelem egyik szimbóluma, ezért ha harmonikus párkapcsolatot szeretnénk, a levelét minden nap fogyasszuk teaként, miközben a partnerünkre gondolunk.

Édeskömény: egy maréknyi édesköményt tegyünk egy fekete zacskóba, amit lógassunk fel az ajtó fölé, hogy távol tartsuk otthonunktól a gonoszt.

Levendula: talán az egyik legnépszerűbb gyógynövény. Ha illatpárnát készítünk belőle, nyugodt alvást biztosít. Teaként fogyasztva elűzi a mélabút, depressziós tünetek esetén érdemes kúraszerűen alkalmazni.

Majoránna: a ház minden sarkába szórjunk belőle egy keveset, hogy megtisztítsuk otthonunkat a negatív energiától és a rontástól. Tegyünk belőle egy keveset a fürdővizünkbe is, hogy bevonzzuk életünkbe a tökéletes párt.

Babérlevél: az emberek már az ókorban is babérkoszorút viseltek, a siker és a szerencse bevonzása érdekében. Egy babérlevélre írjuk fel a kívánságunkat, majd égessük el. Ha több pénz szeretnénk, tegyük a párnánk alá vagy a tárcánkba. Így a rossz álmokat is elűzheti.

Petrezselyem: has mindennaposak a családi viták, szórjunk egy keveset az ételre, és gondoljunk a békességre. Régen úgy tartották, hogy nem várt pénzt bevonz az emberek életébe.

Menta: ha egy fontos tárgyalásra készülünk, vigyünk magunkkal egy keveset az illatos növényből a munkahelyünkre. Elősegíti a zökkenőmentes kommunikációt és mindkét fél számára a lehető legjobb egyezség születik.

Kakukkfű: egy jól zárható üvegbe szórjunk egy maréknyit belőle, és viseljük amulettként vagy tegyük az íróasztalunkra, hogy a munkánk sikeres legyen.

Kapcsolódó cikk: Rovar, amely rágalomban él

 

 

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia