szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

10 dolog amire jó a citrom!

Mártha Izabella, 2014. márc. 07.


A citromot nemcsak az ételeknek és italok különleges ízesítéseként ismerjük, vagy mint egy ősrégi bevált recept a megfázás és fejfájás ellen, hanem különleges alkalmazásokra is hasznos! A sav és az illóolaj tartalma miatt természetes tisztító és fertőtlenítő hatású és kellemes, friss illatot kölcsönöz a környezetének. Lássuk hát a tíz legjobb háztartási tippet, amit a citromból ki lehet facsarni!

10 dolog amire jó a citrom!

1. A mosogatógép evőeszköztartójába helyezett citrom héja nemcsak friss illatot ad a mosogatógépnek, hanem a zsíros szennyeződéseket is leöblíti az evőeszközökről!

2. A mosógépbe  tett citromszelet sav tartalma lágyabbá teszi a vizet, így mosógépe kevésbé romlik el a vízkőképződés miatt!

3. A citromsav eltávolítja a mészkőlerakódásokat a háztartási gépekből! Keverjük frissen facsart citromlevet egy kevés vízhez, öntsük bele például a vízforralóba, kávéfőzőbe és hagyjuk állni rövid ideig, amíg a mész feloldódik!

4. Ha egy friss citrom felét a hűtőbe tesszük, ellensúlyozza a kellemetlen szagokat.

5. A citromlé eltávolítja a zsíros lerakódást az edényről és evőeszközről, amelyek sokszor még a mosogatás után is bosszantanak minket!

6. A citromsav segítségével nem csak fertőtleníthetünk, hanem az elszíneződést is eltüntethetjük a csempe fugájából!

7. Szárított citromszelet elűzi a molyokat, úgy viselkedik, mint a  levendula tasak gyümölcsös alternatívája!

8. Még a fokhagyma szaga ellen is jó, ha citromlével mosunk kezet segít eltávolítani az ujjainkról a kellemetlen szagokat!

9. Ha szeletelt citromot helyezünk a fűtőtestre megköti a kellemetlen szagokat a nappaliban!

10. Egy citromlé (2 db citrom), olívaolaj (100 ml) és víz (1 liter) keveréke új fényt ad a kerti bútoroknak!
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!