szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

11 létkönnyítő tipp otthonra

Sulyok Józsefné, 2014. márc. 17.


Tuti tippek, melyek megkönnyítik életünket otthon. Hogyan lesz a kókuszreszelék íze intenzívebb? Késnek a vendégek? A vasalás nem a kedvence?

11 létkönnyítő tipp otthonra
 1. A műanyag mérőpoharakon sokszor nem jól látható a jelzés. Ha gyakran használja, jelöljön meg egy-két alapállapotot alkoholos filctollal vagy körömlakkal.
 2. Ha kókuszreszelékkel ízesíti a desszertnek szánt süteményt, előtte pirítsa meg kissé egy tapadásmentes serpenyőben. Ettől intenzívebb lesz az aromája.
 3. Ha sütés nélkül elkészíthető édességhez keksz vagy kétszersültmorzsára van szüksége, tegye az alapanyagot egy hűtőzsákba. Zárja le jól, nyújtófával vagy fakanállal törje össze a morzsának valót.
 4. Ha gyakran sütöget otthon, érdemes beszerezni nyújtáshoz vagy sütéshez ajánlott szilikon-lapot, amelyen a méreteket is feltüntették. Így szép, egyenletes, kerek vagy négyzetes alakú lapot lehet rajta nyújtani.
 5. Ha csak egy csésze teát akar készíteni, ne töltse tele a vízforralót. Csak annyi vizet melegítsen, amennyire valóban szüksége van. Időt, energiát spórol meg.
 6. Mielőtt sütőbe tenné a húst, érdemes a tűzhelyen, kevés zsiradékon gyorsan körbesütni. Az így keletkező kéreg védőréteg a húsnak.
 7. Ha késnek a vendégek, akkor állítsa vissza a sütő hőmérsékletét 60 fokra. Ezzel kb. egy órán át még ugyanolyan állapotban marad a hús.
 8. Ha a vasalóállványt magas helyzetbe állítja, nem fájdul meg a dereka, a háta, s nem fárad el a karja.
 9. Megkönnyíti az ácsorgást, ha az egyik lábát sámlira teszi vasalás közben, kis idő múlva váltson.
 10. Hideg vízzel benedvesített vasalóruhával gőzölje a szintetikus blúzokat és a fonák oldalukon a hímzett terítőket. Az ingujjak, nadrágszárak vasalását könnyíti az ujjafa.
 11. Mindig a kényesebb részeknél kell kezdeni a vasalást. A gomblyukpánt, gallér, kézelő és a zsebek után következhet a hátoldal, és végül az ing eleje.

Kapcsolódó cikk:

12 tésztás tipp a könnyebb sütiért
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!