szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

tulipan

varkonyi gabriella     3 105 napja     137 megtekintés
Tisztelt szakertok! Segitsegre lenne szuksegem a tulipanjaimmal kapcsolatban.Aprilis elejen ultettem el oket es majus kozepeig szepen nottek es egy ki is viragzott.Viszont az utobbi egy hetben elkezdtek sargulni,elfonnyadtak es most mar rozsaszinuek lettek.Ujra ultettem oket es akkor vettem eszre hogy megdokszoroztak magukat-mindegyiken talaltam legalabb 3 uj hagymat,de nem viragoznak.Azt meg tudni kell,nem tudom lenyeges hogy ezeket hollandiabol hoztam.Mit thetnek hogy kiviragozzanak es ne fonnyadjanak ?Elore is koszonom a segitseget. Tisztelt szakertok! Segitsegre lenne szuksegem a tulipanjaimmal kapcsolatban.Aprilis elejen ultettem el oket es majus kozepeig szepen nottek es egy ki is viragzott.Viszont az utobbi egy hetben elkezdtek sargulni,elfonnyadtak es most mar rozsaszinuek lettek.Ujra ultettem oket es akkor vettem eszre hogy megdokszoroztak magukat-mindegyiken talaltam legalabb 3 uj hagymat,de nem viragoznak.Azt meg tudni kell,nem tudom lenyeges hogy ezeket hollandiabol hoztam.Mit thetnek hogy kiviragozzanak es ne fonnyadjanak ?Elore is koszonom a segitseget.
0
0
szavazat


3 HozzászólásVarga L
2013. jún. 07. (3 102 napja)
Üdv!
Valószínűleg nem kapta meg a hideghatást, ami szükséges a virágképződéshez, azaz nem gond, hagyni kell a helyén, jövőre kivirágzik, ha megkapja a hidegsokkot a télen!

Nagy Mihály
2013. jún. 05. (3 104 napja)
Jázmin helyett nárciszra gondoltam,mivel a jázmin cserje.
Nagy Mihály
Nagy Mihály
2013. jún. 05. (3 104 napja)
Kedves Gabriella!
Alapvető probléma az ültetési idővel történt,ugyanis a tulipánt,krókuszt,jácintot,jázmint ősszel,október-novemberben kell ültetni.A hagymák késő ősztől tavaszig készülnek fel a virágzásra.Virágzási idejük április-május hónapban történik,majd a levelek elsárgulnak.Az új hagymák  a sarjhajtások.A hagymákat 3 évente kell kiszedni a földből május végén,hűvös helyen kell tárolni,majd ősszel ismét elültetni.Az első évben keletkezett sarjak a 3.év végére olyan állapotba kerülnek,hogy a következő évben már virágozni fognak.Az eredeti hagymát a 3.évben már nem fogja megtalálni,az már akkorra elpusztul.
Most Önnek semmit nem kell tennie,hagyni kell a földben,jövő tavasszal szép virágokkal fogják a hagymák megajándékozni.
Üdv.Nagy Mihály


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.