szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

13+1 praktika, a megoldás az orrunk előtt hever

Sulyok Józsefné, 2016. ápr. 18.


Legyen az ágynemű, összefirkált padló, vízálló cipő mindegyikkel kapcsolatban egy egyszerű praktika áll rendelkezésre.

13+1 praktika, a megoldás az orrunk előtt hever
 1. Kevesen gondolnak rá, de az ágynemű is csak nagyjából 8-10 évig használható. Ahogy a matracnál, úgy a huzatok esetében is számolni kell az izzadság, illetve a por okozta károsodással
 2. Sokáig tiszta marad és kevésbé porosodik a konyhai polc, ha vékonyan befújjuk keményítőspray-vel. Egy ruhával dörzsöljük át, majd hagyjuk megszáradni.
 3. Az elhasználódott pamut zoknit ne dobjuk ki, takarításhoz tökéletesen hasznunkra lesz. Ha felhúzzuk a kezünkre, már kezdhetjük is a portörlést.
 4. Ha a terítőre folyt a tojás, adjunk fél marék sóhoz pár csepp vizet, és ezt vigyük fel a felületre. A sárgájára pedig szórjunk egy kevés sót, és hagyjuk állni, mielőtt a mosógépbe tennénk.
 5. Ha nem akarjuk, hogy a gyerek bolti ragasztót használjon, mi magunk készítsük el számára. 30 dkg liszthez adjunk 1 kk sót, tegyük serpenyőbe, és lassan öntsünk hozzá annyi vizet, amennyit a liszt felvesz. Alacsony hőfokon melegítsük 5 percig, majd ha kihűlt, légmentesen záróda dobozba rakjuk és tároljuk a hűtőben.
 6. A nem mosható plüssjátékok tisztítása nem okoz gondot. Szórjunk rá étkezési keményítőt, 15-20 percig hagyjuk hatni, majd keféljük ki belőle a port.
 7. Ha a gyerekek összefirkálta a padlót, gyorsan törölje át egy frissítőkendővel.
 8. Vízhatlanná tehetjük a gyerek cipőjét, ha rendszeresen átkenjük ricinusolajjal.
 9. A nagyméretű mosóporos dobozból a gyereknek irattartót, felfordítva pedig ülőkét készíthetünk. A felületet a gyerekek által rajzolt képekkel díszíthetjük.
 10. Társasházban lakó gyerek, aki még nem tud olvasni, könnyen megtalálhatja a saját csengőjüket, ha mellé ragasztunk egy matricát, amit a gyerek könnyen felismer.
 11. Az arany gyűrünk ragyogni fog, ha átdörzsöljük egy világos sörbe mártott ruhával, majd szárazzal átfényesítjük.
 12. Ha valamilyen oknál fogva eltömődött az apró lyukú szűrő, egy tiszta fogkefével tisztítsuk meg.
 13. A kellemetlen ételszag eltüntetéshez kis lángon melegítsünk fel fahéjat és cukrot a tűzhelyen. Semlegesíti a szagot.

+1 A karóra üvegéről eltüntethetjük a kisebb karcolásokat, ha időnként fehér fogkrémmel átdörzsöljük az üveget.

Kapcsolódó cikk: Aloé ABC

 

 

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!