szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Azalea

Berkes Viki     3 899 napja     1364 megtekintés
Tisztelt Cím! Van egy AZALEA-m, és sajnos az utóbbi két hétben ledobálja a leveleit, olyan mintha el akarna száradni. Meleg szobában volt, majd olvastam, mi kell neki, s betettem az ablakba 12-15C fokra. Nem tetszett neki a váltás. Bő víz van alatta. Mi lehet a probléma? Kérem segítsenek! Mit tegyek, hogy megmentsem? Köszönöm szépen. Berkes VikiTisztelt Cím! Van egy AZALEA-m, és sajnos az utóbbi két hétben ledobálja a leveleit, olyan mintha el akarna száradni. Meleg szobában volt, majd olvastam, mi kell neki, s betettem az ablakba 12-15C fokra. Nem tetszett neki a váltás. Bő víz van alatta. Mi lehet a probléma? Kérem segítsenek! Mit tegyek, hogy megmentsem? Köszönöm szépen. Berkes Viki
0
0
szavazat


1 HozzászólásVarga L
2011. febr. 22. (3 898 napja)

Üdvözletem:
Az azálea valóban szereti a bőséges öntözést, de a pangó vizet nagyon nem bírja! Ilyenkor a szára és a gyökere nagyon gyorsan elrothad. Mindíg lágy, szobahőmérsékletű vízzel kell öntözni. A levél edobásának azomban nem ez az oka, ott egyértelműen a túl meleg volt a kiváltó ok, illetve a száraz levegő is okozhat levél, virág elrugást. Sőt elég neki akár egyszeri kiszáradás is, hogy felkopaszodjon. Párás, de hűvös helyre kellene tenni, a pangó víz helyett nedves tőzegre, kavicságyba kell helyezni, hogy folyamatosan páradús legyen körülötte a levegő.
Varga László


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.