szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Elpusztult az orchideám?

Csikós Lilla     4 274 napja     1147 megtekintés
Nőnapra kaptam egy orchideát ami három napon belül lehullajtotta a virágait . mikor megkaptam az egyik levele kezdett elsárgulni a másik egészséges volt. Most kezd elszáradni a az egyik szára is.és a gyökerein pici fehér kis pöttyök vannak illetve a levéltövénél is akad belőle.Az ablakban tartom nincs alatta radiátor ,de picit távolabb tőle van konvektor.hetente egyszer öntöztem meg. kezdek aggódni érte mert úgy szerettem volna egy ilyen szép virágot és nem szeretném kidobni.Mit tegyek vele?? Nőnapra kaptam egy orchideát ami három napon belül lehullajtotta a virágait . mikor megkaptam az egyik levele kezdett elsárgulni a másik egészséges volt. Most kezd elszáradni a az egyik szára is.és a gyökerein pici fehér kis pöttyök vannak illetve a levéltövénél is akad belőle.Az ablakban tartom nincs alatta radiátor ,de picit távolabb tőle van konvektor.hetente egyszer öntöztem meg. kezdek aggódni érte mert úgy szerettem volna egy ilyen szép virágot és nem szeretném kidobni.Mit tegyek vele??
0
0
szavazat


1 HozzászólásVarga L
2011. márc. 28. (4 270 napja)
Üdvözletem!
Hát a leírás alapján (persze nem láttam a növényt!), gyanítom, hogy ennek vége. Ebben az a borzasztó, hogy valószínűleg nem is Önnél, hanem már előtte eldőlhetett a sorsa, ugyanis az orchideának elég egy nagyobb huzat, egy megfázás, sőt egy 30 perces túlöntözés ahhoz, hogy megadja magát. A pici fehér pettyek alapján én a túlöntözésre gyanakodnék. Az orchidea valóban szereti a vizet, de nem szereti a pangó vizet. tényleg képes 10-15 perc pangó víz után gyökérfulladásra, ami a vég!
Varga lászló


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.