szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

barkafa betegsége

Szép-Hlavacska Aliz     4 254 napja     2542 megtekintés
Nekem az lenne a kérdésem, hogy nagyon szép csüngő barkafámon idén megjelentek a hajtások, de a rügyek szinte nem is pattantak ki, így nem is hajtja a leveleket. Az ágai élnek, mert belül zöldek, és a földhöz közel két kisebb új hajtást is hozott. Mivel tavaly lett egy cicánk és szívesen élesítette rajta a karmát, így a törzse elégé meg lett kaparászva,de a férjem tett rá egy vékony drótot körbe. Lehet, hogy valamelyik az előbbi közül akadályozza meg, hogy rendesen fejlődjön??? KöszönömNekem az lenne a kérdésem, hogy nagyon szép csüngő barkafámon idén megjelentek a hajtások, de a rügyek szinte nem is pattantak ki, így nem is hajtja a leveleket. Az ágai élnek, mert belül zöldek, és a földhöz közel két kisebb új hajtást is hozott. Mivel tavaly lett egy cicánk és szívesen élesítette rajta a karmát, így a törzse elégé meg lett kaparászva,de a férjem tett rá egy vékony drótot körbe. Lehet, hogy valamelyik az előbbi közül akadályozza meg, hogy rendesen fejlődjön??? Köszönöm
0
0
szavazat


2 HozzászólásMuller Judit
2020. máj. 01. (948 napja)
Nekem az iden tavasszal ilyen a barkafam,ugy mint a fenti leiras ,nincsenek levelek csak lefagyott rugyek ,a fa aljan egy kicsi hajtas .Azt szeretnem kerdezni ,hogy mi lett ezzel a barkafaval vegul,fog-e meg hajtani ujra?
Varga L
2011. ápr. 18. (4 249 napja)
Üdvözletem!
Sem a szoros körbekötés, sem a macskakarom nem kedvez a fának, de nem hiszem, hogy ettől ilyen baja lehetne. Sokkal valószínűbb, hogy elfagyás, vagy rovarkártétel lehet. Tessenek leszedni egy-két rügyet, elhalt ágrészt és egy éles késsel hosszára kettévágni. Ha belül járatot (üreget) találnak, akkor jószággal lehet a gond. Ha barnás, elhalt a rügy belseje, akkor valószínűleg elfagyás. Persze ezt így látatlanul nem egyszerű eldönteni!
Varga László


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.