szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Hogyan védekezzek a kószapocok ellen?

Szabó László     4 251 napja     2505 megtekintés
Négy éve ültettem 30 db almafát a Fehér-Körös partjától kb. 200 m távolságban lévő kertembe. A fáim gyökerét rendszeresen rágja, egy vakondhoz közeli nagyságú, földben élő állat, melynek nagy metsző fogai vannak, a föld felszíne alatti járatai több 10m hosszúak. Ha a felszínre jön nem dúr ki földet, a lyuk kb. 5-6 cm átmérőjű. A fák gyökereit körberágja, de volt már amelyiket teljesen kirágott, és a fa kidőlt. A megrágott gyökerű fák fejlődése teljesen leáll, nem tudnak termést se hozni. Ultrahangos riasztó nem volt hatékony. Kérem tanácsukat mivel tudnám elriasztani, vagy elpusztítani ezen állatokat, amiket én kósza pocokként azonosítottam? Válaszukat előre is köszönöm. Szabó LászlóNégy éve ültettem 30 db almafát a Fehér-Körös partjától kb. 200 m távolságban lévő kertembe. A fáim gyökerét rendszeresen rágja, egy vakondhoz közeli nagyságú, földben élő állat, melynek nagy metsző fogai vannak, a föld felszíne alatti járatai több 10m hosszúak. Ha a felszínre jön nem dúr ki földet, a lyuk kb. 5-6 cm átmérőjű. A fák gyökereit körberágja, de volt már amelyiket teljesen kirágott, és a fa kidőlt. A megrágott gyökerű fák fejlődése teljesen leáll, nem tudnak termést se hozni. Ultrahangos riasztó nem volt hatékony. Kérem tanácsukat mivel tudnám elriasztani, vagy elpusztítani ezen állatokat, amiket én kósza pocokként azonosítottam? Válaszukat előre is köszönöm. Szabó László
0
0
szavazat


1 HozzászólásVarga L
2011. ápr. 18. (4 249 napja)
Tiszteletem!
Rágcsálóirtó szerekkel! Elsősorban a pép típusú termékeket (Pl.: Stix Ratmus)  javallanám, amelyek már csalogató anyagokat is tartalmaznak, korszerűbbek, minta a hagyományos csávázott vetőmagot tartalmazó szerek. Ezekben már keserűséget tartalmazó hatóanyag is van, azaz a háziállatokra sem veszélyesek, nem fogyasztanak belőle, csak a rágcsálók.
Varga László


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.