szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

általános növényvédelem

Kovács Ági     4 238 napja     1705 megtekintés
Arra szeretnék választ kapni,ha a kertünkben vsn nsgy körtefa,fiatal alma,meggy,s. barack,ribizli,mogyoró,rózsa,szülü,liliom néhány fűszernövény,némi veteményes,kutya, akkor mostanában ha jekk,akkor mibel kellene környezetbarát módon kezelni a növényeket. édesapám gombaölővel akarja pemetezni,de az övé kemikália erősen. Most mit használjunk? Néhány fa levele kezd pödrődni,olyanok,minths hólysg nöne rajtuk,sok helyen vannak hangyák a fákon / bár lehet,hogx ezek a zordrs forduló időjárás miatt /.Ezután mikor ,mivel kell védeni a növényeinker? A választ előre is köszönöm ÁgiArra szeretnék választ kapni,ha a kertünkben vsn nsgy körtefa,fiatal alma,meggy,s. barack,ribizli,mogyoró,rózsa,szülü,liliom néhány fűszernövény,némi veteményes,kutya, akkor mostanában ha jekk,akkor mibel kellene környezetbarát módon kezelni a növényeket. édesapám gombaölővel akarja pemetezni,de az övé kemikália erősen. Most mit használjunk? Néhány fa levele kezd pödrődni,olyanok,minths hólysg nöne rajtuk,sok helyen vannak hangyák a fákon / bár lehet,hogx ezek a zordrs forduló időjárás miatt /.Ezután mikor ,mivel kell védeni a növényeinker? A választ előre is köszönöm Ági
0
0
szavazat


2 HozzászólásVarga L
2011. máj. 02. (4 235 napja)
Üdvözletem:
Általános gyógyír nincs! Azért a gombás, baktériumos betegségek ellen nyugodt szívvel merem ajánlani a Cuproxatot, mint folyékony réz készítményt, aminek bio termesztésben is van engedélye, és lisztharmaton kivűl minden gombás és baktériumos betegség ellen van PREVENTÍV hatása! Kíméletes rovarölő szer a Mospilan, ami a hasznos rovarokat (pl.  méhek) nem bántja, melegvérűekre (kutya, macska) nem mérgező és nagyon rövid az élelmezés ügyi várakozási ideje.
Varga László
Mayerné Borics Erzsébet
2011. ápr. 29. (4 238 napja)
Kedves Ági!A betegségek és kártévők támadása ellen elsődlegesen, a megelőzés ami az egyik fontos tényező. Ehhez tartozik hozzá  például a  fák metszése,a növények rendszeres gondozása, ápolása, tápanyag igényük kielégítése. Vagy is a növény igényeinek ismerete. Egyenként, és  külön külön.Minden növénynek különböző az igénye.A betegségeket okozhatják gombák,baktériumok,vírusok, rovarok. Ezek mindegyikére alkalmazhatók és kaphatók már olyan szerek, melyeket a bio termesztésben is alkalmaznak.Ezek felismerése gyakorlatot, és tájékozódást igényel.Ahhoz, hogy tudd pontosan milyen szerre lenne szükség, magát a betegséget is fel kell tudni ismerni. Érdemes ezekről  is sokat olvasni. Tehát egy gombaölőszerrel, rovarokat nem lehet elpusztítani például.Itt is találsz számtalan hasznos tanácsot, csak ki kell választanod, melyik növényről van szó, és jobbra fent a keresőbe beírnod.A rovarölő és gombaölőszerekről, melyek itt megrendelhetők, a baloldali menüsorban találsz részletes tájékoztatást.Az említett levélpöndörödés, sok hangya, levéltetvekre utal.Érdemes megnézni közelről.Sok sikert kívánok!


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.