szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

A medinilla szaporítása, tartása?

Szolga Katalin     4 217 napja     4035 megtekintés
Kaptam egy el fásodott, de még a virágait - nagy nehezen - de kinevelő bokor medinillát. Hogyan lehetne a növényt szaporítani, vagy fiatalítani és gondozni, hogy ismét szép egészséges levelei és virágai legyenek?Kaptam egy el fásodott, de még a virágait - nagy nehezen - de kinevelő bokor medinillát. Hogyan lehetne a növényt szaporítani, vagy fiatalítani és gondozni, hogy ismét szép egészséges levelei és virágai legyenek?
0
0
szavazat
A medinilla szaporítása, tartása?


3 HozzászólásToth Viktoria
2014. jún. 13. (3 097 napja)
Ja es a viragozni szerintem csak most kezd,mert nem ilyen hosszukasak meg a viragai!A szaraz szirmai miatt meg kinyilhatnak teljesen a viragai?
Toth Viktoria
2014. jún. 13. (3 097 napja)
Kedves jo napot kivanok!En szinten kaptam egy medinilla novenyt,de a levelei es a viraga szelei mar egy kicsit szarazak!Nem tudom mi a teendo azon kivul,hogy parasitom a leveleit,rendszeresen locsolom langyos vizzel(odafigyelve a mennyisegre),de felek hogy ki ne pusztuljon!!!Mennyi ido kell a helyrehozashoz?Ill. sikerul-e?
Varga L
2011. máj. 30. (4 207 napja)
Üdvözletem!
A medinilla nagyon jól tűri a visszavágást, jól lehet újítani metszeni. Szaporítani tavasszal, dugványozással lehetséges, 5,5-ös pH-értékű humuszos, laza minimum 25-30 C fok meleg közegbe. Hideg talajban nem gyökeresedik! Mindig lágy vízzel öntözzük, nagyon szereti a párás levegőt is.
Varga László


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.