szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Szilfa-kártevő

Horváth Ágnes     4 208 napja     2557 megtekintés
3 éves szilfánkat megtámadta valami. Furcsa, gumós kinövések vannak a levelein (lásd a csatolt képet). Mi lehet ez, és mit lehet ellene tenni? Minden tanácsot előre is köszönök.3 éves szilfánkat megtámadta valami. Furcsa, gumós kinövések vannak a levelein (lásd a csatolt képet). Mi lehet ez, és mit lehet ellene tenni? Minden tanácsot előre is köszönök.
0
0
szavazat
Szilfa-kártevő Szilfa-kártevő


4 HozzászólásVarga L
2012. máj. 25. (3 846 napja)
Üdv!A beöntözés az beöntözést jelent, azaz tövenként, a fa méretétől függően 2-6 liter vízet kell kijuttatni, esetleg egy kapával teknőt kialakítani a tő körül, hogy ne follyon szét a víz. A dózis a dobozon felírt dózis legyen. Én a mospilant, vagy a gazellét javaslom használni. Ugyanezzel az oldottak meg is kell permetezni a fákat, a gyorsabb és biztosabb hatás miatt. (Actara is jó, ha azt kapnak). A Decis, vagy egyéb piretroid ehhez gyenge, és nem is szívódik fel a növényben.Varga László
Zsolnay Piroska
2012. máj. 24. (3 847 napja)
Tisztelt Varga Úr!Nekünk is ugyanaz a problémánk, mint ahogy Horváth Ágnes asszony az első hozzászólásban leírta. Nagyon szeretnénk megszüntetni ezt az állapotot, de nem tudjuk mivel.A városi kertész ajánlotta a "decis" nevezetű szert, egy másik kertész pedig egy másik egy aktara nevű szert, ezt még nem próbáltuk ki, a decis semmit nem használt.Nem tudom, hogy mit jelent a hozzászólásában leírt Rovarölő szeres beöntözéssel - ezt hogy kell érteni? Válaszát előre is köszönöm: Piroska
Kattintson a képre a nagyításhoz
Horváth Ágnes
2011. máj. 30. (4 207 napja)
Nagyon köszönöm a tanácsot, megpróbálom beszerezni az említett szereket.
Varga L
2011. máj. 30. (4 207 napja)
Üdvözletem!
Ez a kukorica gyökértetű kártétele, aminek a szil a gazdanövénye (hívják szil gubacstetűnek is). Rovarölő szeres beöntözéssel, illetve lombkezeléssel kell védekezni.
A mospilán, vagy az actara megfelelő eredményt nyújthat, sajnos szabad forgalmú szerek között nem túl nagy a kínálat ellene!
Varga László


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.