szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Mit lehet kezdeni régi homokozóval?

Pető Krisztina     3 793 napja     1930 megtekintés
Üdvüzlet! A kertünkben található egy kb. 2x3m nagyságú homokozó, amit már rég nem tudunk rendeltetése szerint használni. A kertészkedésben lelkes kezdő vagyok, ezért gondoltam hogy valamit ültetnék bele :) Árnyékos helyen van, diófa és fenyő van a közelében. Már homok nagy részét elhordták és mindenféle gaz nőtt ki. Van olyan növény ami ezeket a körélményeket kibirná, esetleg szereti?Üdvüzlet! A kertünkben található egy kb. 2x3m nagyságú homokozó, amit már rég nem tudunk rendeltetése szerint használni. A kertészkedésben lelkes kezdő vagyok, ezért gondoltam hogy valamit ültetnék bele :) Árnyékos helyen van, diófa és fenyő van a közelében. Már homok nagy részét elhordták és mindenféle gaz nőtt ki. Van olyan növény ami ezeket a körélményeket kibirná, esetleg szereti?
0
0
szavazat


5 HozzászólásNagy Mihály
2011. jún. 10. (3 791 napja)
A felsorolt növények konténeresek,tavasztól őszig bármikor lehet ültetni.
Üdv:Nagy Mihály
Pető Krisztina
2011. jún. 10. (3 791 napja)

Ez nagyon klassznak tűnik, biztos hogy jól néznének ki együtt! Köszönöm gyors válaszát!
Már csak azt szeretném tudni, mikor lenne ideális az ültetésük?
Nagy Mihály
2011. jún. 09. (3 792 napja)
Kedves Krisztina!
Az alábbi növényeket javasolnám beültetni:
Bal felső sarokba,a sziklától oldalról és hátulról 70-70 cm-t elhagyva 1 db Acer palmatum,Atropurpurem,-Vörös levelű japán juhar,1 m-rel mellé,hátulról szintén 70 cm-t elhagyva,1 db Picea,Conica,-Cukorsüveg fenyő,1 m-re tőle,szintén hátulra 1 db Pinus mugo,Pumillio,-Törpe fekete fenyő.
Középső sorba,balról jobbra 6 db Dryopteris/Erdei pajzsika,páfrány, 6 db Eounymus fortunei,Emerald Gaietty,-Zöld-fehér kecskerágó,6 db Hosta-Árnyékliliom,
Előre 18 db Vinca major,Variegata,/Nagy meténg/-Zöld levél,fehér széllel.
A 6 db Hosta különböző legyen.
A homokot 50 cm mélyen ki kell szedni,és termőfölddel kell beteríteni.
Jó kertészkedést kívánok.
Üdv: Nagy Mihály
Pető Krisztina
2011. jún. 09. (3 792 napja)

Kelet felől kap valamennyi fényt, mert a diófa nem lóg le (a képen ezért nem is látszik). A másik oldalról viszont a fenyő betakar. Azt hiszem valamilyen évelő növény lenne jó, ami talajtakaró, és nem túl igényes. Szeretnék egy kis színt is belevinni hogy feldobja a környezetét. Nincs határozott elképzelésem, nyitott vagyok mindenre (már amit egy kezdő is meg tud csinálni).
Kattintson a képre a nagyításhoz
Nagy Mihály
2011. jún. 08. (3 793 napja)
Kedves Krisztina!
Sok növény eltűri vagy kedveli az árnyékos helyet.Az lenne a kérdésem,hogy mennyire árnyékos a hely.Kap e némi szűrt fényt,a diófa ága mennyire lóg a homokozóra,örökzöld növényre,vagy évelőre gondoltál.Le kellene fényképezni,úgy többet látnék belőle.Szívesen megmondom,hogy milyen növényből hány darabot kell beültetni.
Üdv. Nagy Mihály


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.