szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Orchieda gond

Tobias Tunde     4 182 napja     1054 megtekintés
Tiszteletem! lepke orchiedóam vna, az ablakban tartom őket, hetente 1szer locsoltam eddig őket-áztatéssal,majd alapos lecsepegtetéssel. Nem régiben elkezdett egyik orchiea levele puhulni,és ráncosodni, barázdásodni, azóotta mindegyik orchidea leveli puhultak,és ráncosdtak.Sőt egyik legalsó, egy pici level sárgaÁMI lehet a gond?mit lehet tenni a megmentéséért?Előre is köszönöm! Tiszteletem! lepke orchiedóam vna, az ablakban tartom őket, hetente 1szer locsoltam eddig őket-áztatéssal,majd alapos lecsepegtetéssel. Nem régiben elkezdett egyik orchiea levele puhulni,és ráncosodni, barázdásodni, azóotta mindegyik orchidea leveli puhultak,és ráncosdtak.Sőt egyik legalsó, egy pici level sárgaÁMI lehet a gond?mit lehet tenni a megmentéséért?Előre is köszönöm!
0
0
szavazat


1 HozzászólásVarga L
2011. júl. 22. (4 154 napja)
Üdv!
Ez a probléma, illetve kérdés többedszer jön vissza, csak ismételni tudom magamat.
A lepkeorchidea tud meglepetéseket okozni!
Én csak azt tudom leírni, hogfy mit szeret, aztán ki kellene totózni, hogy ezek közzül mi a baj. A félárnyékos helyet kedveli, novembertől februárig 12-18 fokot igényelne, nyáron picit melegebbet is elvisel. Közepesen nedves talajt kíván, a növekedési időszakban megnő a víz igénye, de a pangó vizet nem tűri! Tápanyag igénye nem magas, de a rendszeres ellátást igényli. Én víz, vagy páratartalom problémára, esetleg tápanyaghiányra gyanakszom.
Varga László


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.