szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Hogy hívják ezt a növényt?

Rácz Mariann     3 749 napja     2209 megtekintés
Üdvözlöm! Szeretném megtudni, hogy milyen növény látható az alábbi képeken? Egy ablak nélküli irodafolyosóról hoztuk be, átültettem, de jó lenne többet tudni róla. Előre is köszönöm! MariannÜdvözlöm! Szeretném megtudni, hogy milyen növény látható az alábbi képeken? Egy ablak nélküli irodafolyosóról hoztuk be, átültettem, de jó lenne többet tudni róla. Előre is köszönöm! Mariann
0
0
szavazat
Hogy hívják ezt a növényt? Hogy hívják ezt a növényt?


3 HozzászólásVarga L
2011. aug. 31. (3 748 napja)
Hát igen, ilyen a szép magyar nyel, illetve nevezéktan! Nálunk ezt (egyébként nem egy gyakori növény) a szúrós, fűrészes levél lemez fonákja miatt "fűrész pálmának nevezett el a szájhagyomány. Amit a képen Ön küldött (mármint a második mailben), az legyezőpálma, az viszont nagyon helytelenül van a besorolva a neten, (én is megnéztem!). Szóval a tisztázás kedvéért az ön virága "Pandanus veitchii", (hivatalosan Csavarpálma), de ha virágboltban keresi, egyszerűbb, ha fűrészpálmára hivatkozik, úgy hamarabb megértik!
Varga László
Rácz Mariann
2011. aug. 31. (3 749 napja)
Kedves László, utánanéztem a neten, de a fűrészpálmára mindenhol egy teljesen más felépítésű növényt hoz ki. Íme a kép, amit a keresési eredmények mutatnak:
Vagy van több fajta fűrészpálma is?

Köszönettel, Mariann
Kattintson a képre a nagyításhoz
Varga L
2011. aug. 31. (3 749 napja)

Kedves Mariann,
 
Fűrészpálma a neve.
 
Üdvözlettel,
Varga László


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.