szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Fűvesíteni szeretnék eg y 270nm-s kertet. Érdemes-e most még letelepíteni a 15 cm termőtalajt, s ha igen hol lehet ilyet kapni?

Baukál Gábor     3 680 napja     965 megtekintés
T. Szakértő! Még októberben szerettem volna füvesíteni, de technikailag nem sikerült. A kert füvesítendő részén egy 15 cm-es sik talajú,gyommentes teknőt készítettem az új, trágyás, fertőtlenitett minőségű új talajtakaró elhelyezésére. Célszerű ezt még most beszerezni és kihelyezni? Hol lehet ilyen földet vásárolni (35köbm)és mennyiért? Esetleg fűmaggal kevertet is lehet kapni? Érdemes ilyet novemberben kihelyezni? Vagy tavasszal kell inkább vetni rá és azt gondozva felnevelni? Előre is köszönöm válaszukat, ha lehet emailben. tisztelettel Baukál Gábor T. Szakértő! Még októberben szerettem volna füvesíteni, de technikailag nem sikerült. A kert füvesítendő részén egy 15 cm-es sik talajú,gyommentes teknőt készítettem az új, trágyás, fertőtlenitett minőségű új talajtakaró elhelyezésére. Célszerű ezt még most beszerezni és kihelyezni? Hol lehet ilyen földet vásárolni (35köbm)és mennyiért? Esetleg fűmaggal kevertet is lehet kapni? Érdemes ilyet novemberben kihelyezni? Vagy tavasszal kell inkább vetni rá és azt gondozva felnevelni? Előre is köszönöm válaszukat, ha lehet emailben. tisztelettel Baukál Gábor
0
0
szavazat


1 HozzászólásNagy Mihály
2011. nov. 09. (3 679 napja)
Tisztelt Gábor!
A termőföld beszerzését érdemes még most megoldani,mivel 15 cm vastagságban terített földnél a természetes ülepedés a legjobb.Fertőtlenített talajra gondolom gyommentest ért.Ilyen földet elég nehéz beszerezni.Olyan föld után kellene érdeklődni,amit akácerdő tarvágás után nyernek ki,mivel ennek a földnek elég jó tápanyagtartalma van,vagyis magház föld.A föld ára változó,3000 Ft-tól 5000 Ft/m3,attól függ,hogy az ország melyik részén akarjuk beszerezni.Én már vásároltam 10 m3-es kocsival fuvarral együtt 30.000 Ft-ért,de 55.000 Ft-ért is.Fűmaggal kevert földet nem forgalmaznak.A magvetést tavaszra érdemes halasztani.
E-mail-ben szívesen adok további tanácsot.
Üdv.Nagy Mihály
beregkert@freemail.hu
Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.