szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

hóvirág

Lantos Klára     3 324 napja     635 megtekintés
Kaptam egy csomó hóvirághagymát.Cserépbe szeretném ültetni.Mikor alkalmas az ültetés,hogy tavaszra virágozzék? Üdvözlettel KláraKaptam egy csomó hóvirághagymát.Cserépbe szeretném ültetni.Mikor alkalmas az ültetés,hogy tavaszra virágozzék? Üdvözlettel Klára
0
0
szavazat


1 HozzászólásVarga L
2011. dec. 21. (3 323 napja)
Üdv!
A hóvirágot, mint szinte minden hagymást igazándiból ősszel, a nyugalmi időszakban kellene elültetni, hogy tavaszra virágozzon, ugyanis a virágképzéshez hideg hatásra van szükségük. Ha most szeretné elültetni, akkor hajrá, minél hamarabb, és ki ,kell tenni a hidegre, mert különben nem hogy tavasszal, de később sem fog virágozni. Ne szabad hagyni teljesen kiszáradni a talaját, főleg cserépben! Rendszeres, egyenletes öntözést szeret. Éppen ezért nem jók a túl kicsi cserepek, mert hamar kiszáradhat, illetve nem tudjuk elég mélyre ültetni (akár húsz centiről is kihajt természetes környezetében!)
Varga László


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.