szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

orchidea penész?

Fekete Lajosné     3 299 napja     2080 megtekintés
Üdvözlöm! Szertném megkérdezni! Az otthonomban van több mint 30 db. orchidea( Phalaenopsis), és néhányon észre vettem, hogy a levél ahonnan ki hajt vagy a levélen fehér penész szerű valami van! Mi ez , és hogyan tudnám eltüntetni róluk, sőt van már egy olyan is amit teljesen ellepett ez a fehér valami! Mit tegyek, hogy ne menjenek tönkre? Valami szer kell esetleg? Félek, hogy elvesztem a virágaimat! Köszönöm a sgitséget! Tisztelettel fekete LajosnéÜdvözlöm! Szertném megkérdezni! Az otthonomban van több mint 30 db. orchidea( Phalaenopsis), és néhányon észre vettem, hogy a levél ahonnan ki hajt vagy a levélen fehér penész szerű valami van! Mi ez , és hogyan tudnám eltüntetni róluk, sőt van már egy olyan is amit teljesen ellepett ez a fehér valami! Mit tegyek, hogy ne menjenek tönkre? Valami szer kell esetleg? Félek, hogy elvesztem a virágaimat! Köszönöm a sgitséget! Tisztelettel fekete Lajosné
0
0
szavazat


2 HozzászólásHartmann Krisztina
2015. jan. 31. (2 182 napja)
Üdvözlöm! Szeretném megkérdezni, hogy akkor mi a teendő ha az orchidea levelén és szárán egyaránt fehér penészfoltok találhatóak. Némelyik virágot is bevonta. Vizes lemosással eltűnik, majd később újra penészes lesz.
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel
Hartmann krisztina
Varga L
2012. jan. 10. (3 299 napja)
Kerdves Fekete Lajosné,
 
Ha a száron, levélen van a fehér vattaszerű penész, akkor valószínűleg gyapjas tetű, a  megoldás Mospilan két három kezelés, illetve langyos szappanos vízzel lemosni a penészt. Ha a szár nyaki részen akkor viszont sclerotínia, a megoldás Trifender vagy Koni.
Üdvözlettel,
Varga László


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.