szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Régi emésztőgödör tartalma alkalmas e trágyának, vagy talajjavításra?

Németh Miklós     3 601 napja     1161 megtekintés
10 évvel ezelőtt bevezették a csatornát, azóta használaton kívül van az 1950 ben készült kibetonozás nélküli emésztőgödör. Nem kellett soha szivatni, a víz mindig el tudott szivárgni. Most fekete színű földszáraz anyag van benne. Érdemes e ezt az anyagot kiszedni belőle? Hasznosítható e a kertben valamire? Előre is köszönm a választ.10 évvel ezelőtt bevezették a csatornát, azóta használaton kívül van az 1950 ben készült kibetonozás nélküli emésztőgödör. Nem kellett soha szivatni, a víz mindig el tudott szivárgni. Most fekete színű földszáraz anyag van benne. Érdemes e ezt az anyagot kiszedni belőle? Hasznosítható e a kertben valamire? Előre is köszönm a választ.
0
0
szavazat


1 HozzászólásVarga L
2012. jan. 26. (3 600 napja)

Kedves Miklós, A fekália, mindig egy veszélyes terület, speciális humán patogén gombák, baktériumok lehetnek az "anyagban"!   Nem véletlen a szennyvíz iszap igen szigorú vizsgálati rendszere! Ott baktérium törzsekkel bontják a szerves anyagot.   Valószínű, hogy 10 év alatt természetes úton is lezajlik a bomlási folyamat, de én zöldségek (fogyasztási növények alá) nem javaslom, virágok, fák, stb. alá igen.  
Üdvözlettel,
Varga László


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.