szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Esővíz elvezetése

S.Nóra     4 897 napja     4081 megtekintés
Tisztelt Tanácsadó! Az ereszről lefolyó csapadékot hogyan lehetne elvezetni,hogy ne a kertemet mossa alá?Jó lenne,ha egy részét hasznosíthatnánk!Köszönettel:S.NóraTisztelt Tanácsadó! Az ereszről lefolyó csapadékot hogyan lehetne elvezetni,hogy ne a kertemet mossa alá?Jó lenne,ha egy részét hasznosíthatnánk!Köszönettel:S.Nóra
0
0
szavazat


1 HozzászólásBényeiné
2009. márc. 14. (4 896 napja)

Kedves Nóra!

Az esővíz nagyon értékes víz, tehát érdemes felfogni egy nagyobb hordóba vagy kádba. Onnan aztán a kerti növényekre, balkonládára és dézsás növényekre lehet felhasználni. Az esővízzel öntözött növények nagyon meghálálják  a gondoskodást, sokkal szebben fejlődnek, mint a csapvízzel locsolt társaik. Ha nincsenek öntözendő növényeid, akkor van még más megoldás is arra, hogy a lefolyó víz ne a kertet mossa el fölöslegesen. A csatorna végére egy vastag láncot kell rögzíteni, ami lelóg a földig. Ott egy jókora gödröt kell ásni,amelyet nagyszemű kaviccsal töltsetek meg, ebbe érjen bele a lánc vége. Ha erre folyik a víz nem fog alámosni, nem csinál pocsolyát, hanem szépen eltűnik a föld mélyére. Üdv.Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.