szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

3 fontos kerti kérdés

Sulyok Józsefné, 2016. máj. 03.


Ezek az ötletek megkönnyíthetik mindennapjainkat.

3 fontos kerti kérdés

Támasz a nagy virágoknak

A kardvirág, dália és a napraforgó tulajdonképpen erős szárú, stabil növény. Azonban viharos időjárásban, zivatar után, nehéz virágai miatt ingataggá válhatnak. Ilyenkor jó, ha felkarózzuk, megtámasztjuk. Az odakötözésnél ügyelni kell arra, hogy a szárakat ne horzsolja meg a támaszkaró, és a kötöző-anyag sem vágjon bele a szárba. Legjobb puha bevonatú drótot, vagy nyújtható, belül üreges műanyag zsinórt használni.

Bambusz

Ha a hobbikertész bambuszt szeretne ültetni, felvetődik a kérdés, vajon szükséges-e vagy sem egyidejűleg rizómagátról is gondoskodni?
A Phyllostachys fajok és fajták esetében erre feltétlenül szükség van. Bár gyakran szép színekkel rendelkeznek, sajnos roppant terjeszkedési hajlammal és hosszú nyúlványokkal is.
Más a helyzet az örökzöld kerti-bambusznál. Mivel zsombékosokban nő, nincs szükség rizómagátra.

Ágyásszegély

Az ágyás és a gyepfelület éles szétválasztásával elkerülhető, hogy a fű, az évelők és virágok, egymás közé nőjenek. A gyepszegély rendszeres leegyenesítése természetes képet eredményez, viszont sok munkával jár. A kőszegély lerakása szintén eléggé körülményes.

Ellenben a keskeny gumi vagy műanyag pánttal történő körülhatárolás gyorsan kivitelezhető. A hajlékony fém ágyásszegély lerakása ugyancsak gyorsan megy. Csupán csak egy vájatot kell ásóval készíteni, majd a fémsínt gumikalapáccsal a kívánt mélységig a földbe döngölni. Ez a stabil ágyásszegély-változat kiválóan alkalmas olyankor, ha kisebb szintkülönbségeket akarunk áthidalni. 

Kapcsolódó cikk: Így készüljünk a rózsa metszésére!
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!