szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

kukorica sörközébe vetés

Bánszéki Andrea     3 233 napja     605 megtekintés
Tisztelt Válaszadó! Szeretném megtudni, hogy a kukorica sörközébe lehet-e korai burgonyát, cukkinit,patisszont,rézvirágot, kaukkfüvet, bazsalikomot, citromfüvet, körömvirágot, és úgy egyáltalán mi a sorközi vetésnek a lényege, ha lehetne bővebben. Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: AndreaTisztelt Válaszadó! Szeretném megtudni, hogy a kukorica sörközébe lehet-e korai burgonyát, cukkinit,patisszont,rézvirágot, kaukkfüvet, bazsalikomot, citromfüvet, körömvirágot, és úgy egyáltalán mi a sorközi vetésnek a lényege, ha lehetne bővebben. Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Andrea
0
0
szavazat


1 HozzászólásVarga L
2012. márc. 23. (3 231 napja)
Üdv!
Természetesen lehet sorközbe vetni, olyan növényeket, amelyek elbírják a fényszegény állapotot, ugyanis a kukorica leárnyékolja az állományt, valamint vizet és tápanyagot is von el, azaz ennek a pótlására figyelni kell. Régebben a babot vetették közé, ahol tulajdonképpen karóként szolgált a kukorica. Értelme a helytakarékosság, szélárnyék hatás, és érzékeny növényeknél a nap perzselő hatásának az enyhítése. Én inkább a kukoricával történő körbevetésnek látnám értelmét a szélárnyékoló esetleg a tűző naptól való védőhatása miatt.
Varga László


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.