szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

korallvirág

Fazekas Melinda     3 227 napja     577 megtekintés
Üdvözlöm! Olyan problémám lenne, hogy van 2db korallvirágom, szépen virágzik mind a kettő azzal nincs is gond, csak a virágai amelyik száron vannak nagyon felnyurgultak. Ráadásul már nem is olyan dús a virága mint amikor kaptam őket... Ez mitől lehet? Maga a virág dús kis bokrot alkot. Tavaly is virágzott és ugyan ez volt a gond, pedig visszametszettem az elvirágzott részeket. Mit csinálok rosszul? Köszönöm válaszát!Üdvözlöm! Olyan problémám lenne, hogy van 2db korallvirágom, szépen virágzik mind a kettő azzal nincs is gond, csak a virágai amelyik száron vannak nagyon felnyurgultak. Ráadásul már nem is olyan dús a virága mint amikor kaptam őket... Ez mitől lehet? Maga a virág dús kis bokrot alkot. Tavaly is virágzott és ugyan ez volt a gond, pedig visszametszettem az elvirágzott részeket. Mit csinálok rosszul? Köszönöm válaszát!
0
0
szavazat


1 HozzászólásVarga L
2012. márc. 26. (3 227 napja)
Kedves Melinda,   Vagy fényhiányos helyen van, és attól nyurgul, vagy sok a víz, ami „tolja” a növényt. A tápoldatozásban kálium túlsúlyt kell alkalmazni, az is serkenti a virágzást, és picit visszafogja a növekedést! Jól használható ilyenkor még a Wuxal Ascofol is, akár öntözéssel is, az szintén a növényi hormonok hatása révén generatív, azaz virágzási irányba tolja a növényt, nem növekedés felé.   Üdvözlettel, Varga László


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.