szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

4+1 megoldás, ha nincs hely az étkezőnek

Scheftsik Tamás, 2011. nov. 16.


Mindannyian vágyunk a nagy élettérre, a tágas szobákra és arra, hogy minden bútorunk jól elférjen. Szeretünk vendégeket fogadni, vagy éppen a családot, egy jó ebédre, egy kis játékra, vagy csak egy kellemes beszélgetésre és kávézásra.

4+1 megoldás, ha nincs hely az étkezőnek

Sokszor találkozunk azzal a problémával, hogy kevés a hely. Nem hogy a vendégeket nem tudjuk hova ültetni egy vacsorához, de sokszor még mi magunk sem tudunk leülni egy ebédlőasztalhoz, egész egyszerűen azért, mert nem lehet hova elhelyezni. Kedvelt megoldás helytakarékosság céljából, amikor a konyhát és a nappalit egy légtérbe hozzuk, vagyis amerikai konyhát alakítunk ki. Ez remekül működik, de sajnos az étkező problémáját nem oldja meg.

 

1. lehetőség

A már említett amerikai konyha adja az első takarékos megoldást. A szoba felé eső részén ki lehet alakítani egy olyan területet, melyet többféleképpen is lehet majd használni. Kinézetre olyan, mint egy bárpult, de amikor éppen főzünk, vagy sütünk, használhatjuk munkapultnak is. Arra kell csak figyelni, hogy az anyaga strapabíró legyen, ne kelljen összevagdosott felületet néznünk egész nap. Amikor pedig éppen nem dolgozunk rajta, használhatjuk étkezőasztal gyanánt is. Ügyes székválasztással az a probléma sem áll majd fenn, hogy kerülgetni kell őket a konyhában, hanem teljesen be tudjuk tolni a pult alá az ülőalkalmatosságokat.

 

2. lehetőség

Ha egy kicsit több hely áll rendelkezésünkre, választhatunk olyan étkezőasztalt is, mely összecsukható. Ebben az esetben egy nagyjából két személyes bútornak kell helyet biztosítani, ami azonban akár 6 embernek is elegendő lehet, ha szétnyitjuk. Ezeket az asztalokat több bútorüzletben is megtalálhatjuk, és az áruk sem elérhetetlen. Ráadásul általában olyan a kialakításuk, hogy a hozzájuk tartozó székeket is össze lehet csukni, és a középen lévő, üreges lábba be lehet rakni.

 

3. lehetőség

Mivel az asztalok csak egy lapból állnak, így a falhoz fektetve gyakorlatilag nem is foglalnak helyet. Azonban ha nem szeretnénk minden étkezés előtt tornamutatványokkal felállítani, akkor érdemes a falra szerelni őket. Ezt meg tudjuk oldani két zsanér segítségével, valamint egy kihajtható lábbal. Így az asztalunk egyszerűen elérhető, de nem zavarja a közlekedést, ráadásul még ötletes megoldás is, így a vendégek is értékelni fogják. A hozzá tartozó székeket pedig a fal mellett tárolva nem foglalnak sok helyet.

 

4. lehetőség

Tökéletesen kompakttá tehetjük az étkezőt, ha a lehajtható asztalhoz olyan székeket választunk, amelyek szintén lapra csukhatóak. Ekkor csak egy nagyobb falfelületre van szükségünk, melyre felakasztjuk- együtt vagy külön-külön- az összehajtott étkezőt, így az gyakorlatilag semmi helyet nem foglal.

 

+1

Nem kifejezetten pénztárcakímélő megoldás, ám mindenképpen a legesztétikusabb, ha egy vékony, beépített szekrényben helyezzük el az ebédlő bútorait a már említett falra szerelési technikával. Sőt, ekkor választhatunk egy olyan megoldást is, ami emlékeztet gyerekkorunk „3D” mesekönyveire. Vagyis, amikor a szekrényt kinyitjuk, onnan csak egy „padlólapot” kell kihajtani, melyen automatikusan kinyílnak a padok és az asztal. A szekrényt visszacsukva pedig senki sem mondja meg, hogy az egy komplett étkezőt rejt!

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!