szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Búzacsíra

Lovász András     3 170 napja     528 megtekintés
Kedves Szépszöld.hu! Én egy 18 éves fiú vagyok és nagyon allergiás a pollenekre. Most kezdődnek a tüneteim és egy ismerősöm ajánlotta hogy egyek búzacsírát mert az nagyon jó az allergiára. Azt szeretném kérdezni hogy ez valóban így van? A másik kérdésem meg az hogy olvastam hogy ez a búzacsíra női hormont tartalmaz, nem lesz ebből valami problémám?Kedves Szépszöld.hu! Én egy 18 éves fiú vagyok és nagyon allergiás a pollenekre. Most kezdődnek a tüneteim és egy ismerősöm ajánlotta hogy egyek búzacsírát mert az nagyon jó az allergiára. Azt szeretném kérdezni hogy ez valóban így van? A másik kérdésem meg az hogy olvastam hogy ez a búzacsíra női hormont tartalmaz, nem lesz ebből valami problémám?
0
0
szavazat


1 HozzászólásTopor Erika
2012. máj. 23. (3 170 napja)
Kedves Levélíró!
A búzacsíra igen értékes, tápanyagokban gazdag. Mivel rengeteg hatóanyagot tartalmaz frissen csírázatatva, ezér tnem kétséges a pozitív élettani hatása. Főleg A- és C-vitamint tartalmaz. Ásványi anyagok terén: kálcium, magnézium, foszfor, nátrium, kálium, vas, cink, kén található benne. A benne található B17 vitaminok rákmegelőző és rákos sejt pusztító hatásúak. A klorofill segíti a vér és a sejtek oxigén ellátását, ezáltal segíti a normális vérnyomás egyensúlyban tartását. Májtisztító és vértisztító hatást is tulajdonítanak neki dietetikusok és természetgyógyászok egyaránt.
Az allergiád szempontjából azért lehet fontos, mivel gyulladásgátló, hurutoldó és baktériumölő hatása is van.
A búzacsírában található un. női hormonok megtalálhatók más növényi csírákban is és nyers zöldségekben is. Nem kell attól tartanod, hogy ez károsan befolyásolná a szervezeted, mert a mennyisége ettől még elenyésző. Ugyan sokan potencianövelő hatást is tulajdonítanak neki, azért ilyenkor nem kell aggódni, nem borítja fel a hormonrendszered, nem okoz semmi problémát. Nehéz túladagolni, ha így vesszük, és azt gondolom, hogy nem jelent veszélyt Rád nézve.


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.