szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Aranygyümölc pálma és calathea zebrina

Világos Zsuzsa     3 163 napja     729 megtekintés
Tisztelt Szakértő! Az aranygyümölcs pálmám (v. areka) levélvégei elkezdtek elszáradni, és miután végigér rajtuk a száradás ki lehet húzni őket a helyükről. Voltak rajta tetvek, de az erre való szerrel permeteztem. Most nincs ötletem sem, hogy mi lehet a baja. Nedves kavicságyon tartom a cserepet, közepes fénymennyiség éri, kb hetente kétszer locsolom, egyszer tápoldatzom. Mit csináljak vele? A másik a calatea zebrina, ami túlélte a telet, most viszont elkezdtek összetekeredni a levelei.(az előző ugyanezt cinálta és végül el is pusztult) Szintén kavicságyon, kb ugyanannyiszor locsolva, mint a pálma, az ablak mellett, nem közvetlen napfényen tartom. Spriccelem a leveleit is szinte minden nap legalább egyszer. Mi baja lehet? Köszööm előre is! Tisztelt Szakértő! Az aranygyümölcs pálmám (v. areka) levélvégei elkezdtek elszáradni, és miután végigér rajtuk a száradás ki lehet húzni őket a helyükről. Voltak rajta tetvek, de az erre való szerrel permeteztem. Most nincs ötletem sem, hogy mi lehet a baja. Nedves kavicságyon tartom a cserepet, közepes fénymennyiség éri, kb hetente kétszer locsolom, egyszer tápoldatzom. Mit csináljak vele? A másik a calatea zebrina, ami túlélte a telet, most viszont elkezdtek összetekeredni a levelei.(az előző ugyanezt cinálta és végül el is pusztult) Szintén kavicságyon, kb ugyanannyiszor locsolva, mint a pálma, az ablak mellett, nem közvetlen napfényen tartom. Spriccelem a leveleit is szinte minden nap legalább egyszer. Mi baja lehet? Köszööm előre is!
0
0
szavazat


1 HozzászólásVarga L
2012. máj. 29. (3 163 napja)
Üdv:
Mindkettő a meleg, párás, egyenletesen vizes környezetet kedveli, a leírás alapján ezzel nem lehet probléma. A gond túlöntözés, vagy hideg víz okozta sokk lehet (állott vizet szeretik!). Adódhat a gond tápanyaghiányból, vagy gombás betegségből. A túlöntözést Ön látja, pangó víz nem maradhat a cserép alatt. A hideg vizet kerülni kell. Tápanyag igényük ugyan alacsony, de a levél vég elhalás adódhat kálium hiányból. Én a gombát kizárnám, mert az nem tipikusan a levél végek visszaszáradásával kezdődik, inkább foltokkal.
Okosabbat a leírás alapján nem tudok!
Varga László


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.