szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

selyemakác pusztulás

Molnár Csaba     3 163 napja     599 megtekintés
Kedves szaktanácsadó! Mint minden évben az idén is vártam, hogy kihajtson az immáron majd 10 éves selyemakácfám. Pár levél kezdemény meg is jelent rajta, majd sajnos leszáradtak, elfonnyadtak. Most hiába nézem, nem látok rajta sehol élet jeleket. Mi lehet vajon az oka? A meszes talaj? /eddig el volt vele../, a fagy tavasszal, esetleg valami fertőzés /gomba, vírus/??? Molnár Csaba ui: a fás részeken korompenész szerű szürke bevonat található... Kedves szaktanácsadó! Mint minden évben az idén is vártam, hogy kihajtson az immáron majd 10 éves selyemakácfám. Pár levél kezdemény meg is jelent rajta, majd sajnos leszáradtak, elfonnyadtak. Most hiába nézem, nem látok rajta sehol élet jeleket. Mi lehet vajon az oka? A meszes talaj? /eddig el volt vele../, a fagy tavasszal, esetleg valami fertőzés /gomba, vírus/??? Molnár Csaba ui: a fás részeken korompenész szerű szürke bevonat található...
0
0
szavazat


1 HozzászólásVarga L
2012. máj. 29. (3 164 napja)
Üdv!
Sajnos a selyemakác nagyon nem bírja a fagyot, főleg az idei év hó mentes -20-25 foka elképzelhető, hogy akár el is pusztította a növényt. A másik, amit nem szeret, az a meszes talaj. Az igaz, hogy eddig elvegetálhatott a növény, de a hideg stressz, plusz a meszes közeg együttes hatása is betehette az ajtót. Ráadásul nagyon tápanyagigényes faj, ha nem kapott folyamatosan utánpótlást, az is fokozhatta az érzékenységét. A penész bevonat szerintem csak másodlagos tünet! Teknőzéssel, sok vízzel és tápanyaggal meg lehet próbálni kipattintani az esetleges alvó rügyeket és életet lehelni a fába, de sajnos ez ügyben nem vagyok túl optimista!
Varga László


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.