szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

selyem fenyő elfagyása

Csuka Ági     3 163 napja     607 megtekintés
Kérdésem, hogy az elfagyott selyem fenyő menthető-e és hogyan. Még van benne élet, a barnult rügyek belseje lédús és szép zöld, a tűlevelek még nem hullanak, csak erősen sárgulnak, néhol már rozsda színű. Előre is köszönöm a segítséget. Üdvözlettel: Csuka ÁgiKérdésem, hogy az elfagyott selyem fenyő menthető-e és hogyan. Még van benne élet, a barnult rügyek belseje lédús és szép zöld, a tűlevelek még nem hullanak, csak erősen sárgulnak, néhol már rozsda színű. Előre is köszönöm a segítséget. Üdvözlettel: Csuka Ági
0
0
szavazat


1 HozzászólásVarga L
2012. jún. 04. (3 158 napja)
Üdv!
Várni kell. Az elfagyás mértékétől függ, hogy mennyire képes a növény regenerálódni. A nyári nagy melegek fogják eldönteni, hogy képes lesz-e a legyengült lombozat ellátni a növényt vízzel, tápanyaggal, légzéssel. Mindenesetre az öntözésre jobban oda kellene figyelni, illetve az elszáradó, ne adj isten rothadó, korhadó részeket vissza kell metszegetni, és a sebeket Coproxat FW 3-5 ezrelékes oldatával permetezve (10 l vízbe 30 ml) azonnal lezárni.
Varga László


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.