szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

babérmeggy és orgona száradásos betegségének mi lehet az oka?

Fekete Jánosné     3 456 napja     1707 megtekintés
Ősszel ültetett babérmeggy levelei sárgulnak, elszáradnak és lehullanak. Előbb azt hittem hogy megfagyott, de az új leveleket is elhullajtja. Meg külőnben is örökzöld nem fagyhat meg, vagy igen? Az orgona 3 pici ágán is szárad és bekunkorodik a levél. Tavasszal még virágzott, de mellette két szál vadhajtás nőtt. Azokat kivágtuk és azóta látom a betegség jeleit. Mi lehet a baja? Köszönöm a választ előre:Fekete JánosnéŐsszel ültetett babérmeggy levelei sárgulnak, elszáradnak és lehullanak. Előbb azt hittem hogy megfagyott, de az új leveleket is elhullajtja. Meg külőnben is örökzöld nem fagyhat meg, vagy igen? Az orgona 3 pici ágán is szárad és bekunkorodik a levél. Tavasszal még virágzott, de mellette két szál vadhajtás nőtt. Azokat kivágtuk és azóta látom a betegség jeleit. Mi lehet a baja? Köszönöm a választ előre:Fekete Jánosné
0
0
szavazat


1 HozzászólásGuest
2012. júl. 02. (3 443 napja)
Üdv!
Valószínűleg tápanyag hiány meg kell szórni a töveket, vagy beöntözni voldüngerrel, 2 dkg/10 liter víz dózisban, vagy a tövéhez szórni, sekélyen bedolgozni és ráöntözni.
A biztonság kedvéért cuproxattal 50 ml/10 l víz le kellene permetezni az esetleges gomba, vagy baktérium fertőzések ellen.
Varga László


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.