4 tipp, a finom ételért
Sulyok Józsefné, 2015. nov. 16.
A levesek, pörköltek, rakott ételek könnyebb elkészítéséhez nézzünk most négy egyszerű ötletet.

A levest és a pörköltet előre készítsük el, hogy összeérhessenek az ízek. A pörkölthöz adott, bor, sör vagy tea megpuhítja a rágós húst. A híg levest burgonyával sűríthetjük be.
Ha zavaros az erőleves, tegyünk bele tojáshéjat. A szennyeződés lerakódik a tojáshéjban. Ha a leves kitisztult, vegyük ki a tojáshéjat. Vagy verjünk fel egy tojásfehérjét, tegyük bele a levesbe, a tetejét kavarjuk meg, majd egy idő után szűrővel szedjük le a habot. A leves tisztább lesz.
A halcsontból és halfejből sűrítményt készíthetünk. Ne főzzük 20 percnél tovább, mert keserű lesz. A sűrítményt jégkocka-tartóban fagyasszuk le, majd műanyag zacskóban tegyük a kockákat a mélyhűtőbe.
Ha eltört a tűzálló tál teteje, alufóliával fedjük le sütés közben.
Kapcsolódó cikk: Ha parfüm, akkor miért levendula?
Facebook Twitter GoogleStartlap
2022.április 24., vasárnap / 08:22