szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Gyep telepítés

Sziget Bonnie     3 071 napja     482 megtekintés
Üdvözlöm! 6-7 éve telepítettem füvet ami a múlt évben kezelhetetlenné vált és ki is száradt kb a fele. A kommenteket olvasva rájöttem hogy sok mindent nem jól csináltam. De most hogy az egész fű kiégett szeretném újra vetni. Nálunk homokos a talaj és annak idején hozattam rá fekete földet 3-5 cm vastagon. A kérdésem az hogy ha felásom az egészet akkor eltűnik a föld amit hozattam rá, így is ültethetek bele füvet meg fog maradni? Milyet ültessek? Sajna nincs keret rá hogy még hozassak rá földet.Most így néz ki:Üdvözlöm! 6-7 éve telepítettem füvet ami a múlt évben kezelhetetlenné vált és ki is száradt kb a fele. A kommenteket olvasva rájöttem hogy sok mindent nem jól csináltam. De most hogy az egész fű kiégett szeretném újra vetni. Nálunk homokos a talaj és annak idején hozattam rá fekete földet 3-5 cm vastagon. A kérdésem az hogy ha felásom az egészet akkor eltűnik a föld amit hozattam rá, így is ültethetek bele füvet meg fog maradni? Milyet ültessek? Sajna nincs keret rá hogy még hozassak rá földet.Most így néz ki:
0
0
szavazat
Gyep telepítés


1 HozzászólásVarga L
2012. aug. 24. (3 071 napja)
Üdv!
Az ásással természetesen beforgatódik a felső talajréteg. Ezzel nem tűnik el, csak keveredik a homokos altalajjal. ilyen területre mindenképpen szárazság tűrő fűféléket kellene vetni. A fűfélékben sajna én sem vagyok teljesen otthon, javasolnám felvenni a kapcsolatot a Kite Aprómag Kft-vel (kite-apromag.sexty@t-online.hu), ők ebben specialisták!
Varga László


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.