szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

erica virág és levendula

Kóka Erika     3 370 napja     718 megtekintés
Tisztelt szakértő! Alig másfél-két hete vásároltam egy szép, rózsaszín bimbókkal teli Erica növényt. Sajnos nekem nincs kertem, csak erkélyen tudom a növénykéimet nevelni. Ez a növény is oda került. Az elmúlt napokban észrevettem, hogy a kis bimbók leszáradnak, nem olyan üde zöld már, pedig félárnyékos helyre tettem és öntöztem, figyeltem rá; mégis mintha ki lenne száradva. Keveset öntöztem volna? Meg lehet menteni még? A másik kérdésem a levenduláimhoz kapcsolódik. Két, nagy cserépben vannak a levenduláim. Nem annyira régen lettek átültetve, szinte majdnem ugyanakkorák. Most újra megjelentek rajtuk a virágkezdemények. Az egyiken furcsa mód ezek a 2-2,5 cm-es kezdemények folyton le vannak kókadva, pedig ugyanúgy van öntözve, mint a másik, annak viszont már hosszabbak a virágai. Többet kellene öntöznöm? Attól félek, hogy túlöntözöm és elpusztul a levendulám. Előre is köszönöm a válaszát, segítségét. Tisztelt szakértő! Alig másfél-két hete vásároltam egy szép, rózsaszín bimbókkal teli Erica növényt. Sajnos nekem nincs kertem, csak erkélyen tudom a növénykéimet nevelni. Ez a növény is oda került. Az elmúlt napokban észrevettem, hogy a kis bimbók leszáradnak, nem olyan üde zöld már, pedig félárnyékos helyre tettem és öntöztem, figyeltem rá; mégis mintha ki lenne száradva. Keveset öntöztem volna? Meg lehet menteni még? A másik kérdésem a levenduláimhoz kapcsolódik. Két, nagy cserépben vannak a levenduláim. Nem annyira régen lettek átültetve, szinte majdnem ugyanakkorák. Most újra megjelentek rajtuk a virágkezdemények. Az egyiken furcsa mód ezek a 2-2,5 cm-es kezdemények folyton le vannak kókadva, pedig ugyanúgy van öntözve, mint a másik, annak viszont már hosszabbak a virágai. Többet kellene öntöznöm? Attól félek, hogy túlöntözöm és elpusztul a levendulám. Előre is köszönöm a válaszát, segítségét.
0
0
szavazat


1 HozzászólásVarga L
2012. szept. 17. (3 366 napja)
Üdv!
Az Erica kifejezetten a vízigényes növények közzé tartozik, szereti a napot és a bőséges mikroelem ellátást (főleg a vasra, magnéziumra igényes).
A levendula öntözésével óvatosabban kell bánni, az nem bírja a pangó vizet! A tápanyag igénye viszont magas, magas kálium tartalmú tápanyag rendszeres adagolását igényli! Ettől színesebb és több virág képződik a növényen.
Varga László


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.