szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Kiöregedett fagyalsövény

peruana     4 430 napja     1501 megtekintés
Elökertemben a valaha szép fagyalsövény erösen felkopaszodott, csak a tetején hoz friss hajtásokat, az alja és a közepe "átlátszó", azaz kopasz lett. Hogyan lehetséges újra dús zölddé varázsolni?Elökertemben a valaha szép fagyalsövény erösen felkopaszodott, csak a tetején hoz friss hajtásokat, az alja és a közepe "átlátszó", azaz kopasz lett. Hogyan lehetséges újra dús zölddé varázsolni?
0
0
szavazat


1 Hozzászólás



Bényeiné
2009. szept. 09. (4 430 napja)

Kedves peruana! A nagyon öreg fagyalsövényt újjá varázsolni szerintem szinte lehetetlen. Nagyon kicsi annak az esélye, hogy ha nagyon mélyen visszametsszük, az öreg ágakból annyi új hajtás törjön elő, hogy azok teljesen elfedjék a kopasz, átlátszó részeket.

Ha rám lenne bízva, én valószínű, hogy kiirtanám a csúnya, öreg sövényt és fiatalt telepítenék a helyébe. Persze nem akarom elvenni a hagyományörző kedvedet és nyilván ha van türelmed egy évet várni vele, akkor próbáld meg a drasztikus visszavágást. Ha most ősszel lemetszegeted egészen mélyen, akkor esetleg a tavaszi kihajtáskor lesznek olyan alvórügyek a mélyben, amikből megbokrosodhat a sövény. Esély éppen van, csak nagy csodára nem szabad számítani. Sok szerencsét!



Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.