szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

6+1 ötlet fél pár zoknik hasznosítására

Scheftsik Tamás, 2014. máj. 08.


Egy háztartásban nincs olyan, hogy szemét – vallották régen a nagyanyáink egy kis túlzással. Tény ami tény, valóban mindenből kihozták a maximumot, ami az utóbbi időben számunkra is egyre inkább követendő példa lett.

6+1 ötlet fél pár zoknik hasznosítására
Kép: www.lilblueboo.com

Nincs ez másképpen akkor sem, amikor az ember kicsit elkeseredve nézi a kedvenc zokniján tátongó lukat, és azon gondolkozik, hogy hogyan is menthetne át az utókornak akár csak egy kis darabot is a hőn szeretett ruhadarabból. Nos, a zokni egy varázslatos tárgy, hiszen kapásból 6 + 1 ötletünk van arra, hogy hogyan használhatjuk még fel azon túl, hogy a lábunkra húzzuk.

Plüss játék

Csak ebben az esetben az anyag nem plüss, hanem zokni. Nagyanyáink már igen régóta hasznosítják így újra a fél páras zoknikat, hiszen nagyon kedves kis lényeket lehet belőlük alkotni. A maci a nyuszi, vagy éppen egy kígyó mellett pedig azok is végre teret kaphatnak, akik nem szeretik a kötöttségeket, vagy csak simán nem jó a kézügyességük. Így alkothatunk a zokniból ufót, pislogó amőbát, vagy csak egy kedves kis hogyishívjákot.

Báb

A másik abszolút kedvenc, amihez gyakorlatilag csak két szem kell. Vagy egy. Esetleg egy tucat, attól függően, hogy milyen lénnyel szeretnénk kommunikálni. Az igényesebbek persze tarajt, füleket, sőt, akár lábakat is készíthetnek neki, de aki csak egy jót akar hirtelen játszani a gyerekkel, az az aktuális zokniját is lekaphatja, hiszen beszéltetni azt is lehet, a gyerekek fantáziája pedig határtalan.

Kesztyű

Az olyan darabok, melyek felérnek akár a térdig is nagy becsben vannak tartva. És amikor elkopnak, az ember azon gondolkodik, hogy milyen kár, hogy az ujjánál kilukadt, pedig a többi része még teljesen jó. Nos, ebben az esetben megnyílt az út egy designer kesztyű felé, ami ugyan elsőre rosszul hangzik, ám egy bohókás zokni kesztyűként is nagyon mutatós tud lenni.

Huzatfogó

A hármas, és egyben utolsó nagy klasszikus a huzatfogó. Bár a mai ablakok azért már nem engednek be annyi hideget, azért néha elkel az a kis segítség, amit a használt, és újraértelmezett zoknikból készített eszköz jelent. Csak a töltelékről, és némi cérnáról kell gondoskodnunk, és már alkothatunk is.

Vázaruha

Ha a zokni szép is volt, és csak az alja kopott, akkor egyedi vázákat is létrehozhatunk a segítségével. Illetve tulajdonképpen vázaruhákat, hiszen csak beborítjuk az aktuális üvegedényt, és máris télies hangulatú virágtartóval büszkélkedhetünk.

Csomagolóanyag

Ha olyan zokni megy tönkre, aminek mintázata egy ünnephez is jól illik, akkor ne dobjuk ki azonnal. Mosás és szárítás után tegyük félre, és amikor elérkezik az a bizonyos ünnep, akkor az italt, kisebb dobot tökéletesen csomagolhatjuk a levágott zokniba.

+1

Egy nagyobb férfiláb, és egy kisebb kutya. Hogy a kettő keverékéből mi jön ki? Nos, ha a zokni elhasználódik – de ebben az esetben csak az egyik – akkor egy csinos kis kutyaruha. Az, hogy hogyan lehet megoldani, hogy csak az egyik zokni használódjon el, mi sem igazán tudjuk, így marad a mosógép által megevett fél páros zoknik felhasználása erre a célra.
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!