6 tipp a gyümölcsök előkészítésére
Sulyok Józsefné, 2015. okt. 05.
Gyorsan és praktikusan. E két vezényszó ösztönözzön most bennünket.

A hámozott állapotban félretett alma nem barnul meg, ha sós vízben tartjuk. Felhasználás előtt öblítsük le. Egy csipet só ízletessé teszi a főtt almát. Kevesebb cukor kell a kompóthoz, ha csak akkor keverjük bele, amikor már magfőtt.
A vékony héjú gyümölcsöt (pl. őszibarackot) tegyük egy edénybe és forrázzuk le. Egy perc múlva öntsük le róla a vizet és hámozzuk meg a gyümölcsöt.
A friss szamócát még azelőtt mossuk meg és csepegtessük le, hogy leszednénk a csészeleveleit. Ha pucolás után mossuk meg, felszívja a vizet és vizenyős lesz.
A szeletelt banán nem barnul meg, ha kevés sherryt öntünk rá, de helyette használhatunk citrom vagy ananászlevet is.
A hűtőben tárolt dinnyét csomagoljuk be. Így ízletesebb marad, és az illata sem megy át a többi ételbe.
Ha a dinnyét tálcán akarjuk tálalni, az aljából vágjunk le egy szeletet, hogy ne guruljon el. Ez főként akkor hasznos, ha a dinnyét gyümölcsöstálként akarjuk használni.
Kapcsolódó cikk: Amit a zöldségekről tudnunk kell
Facebook Twitter GoogleStartlap
2022.április 24., vasárnap / 08:22