szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

7 biotipp az egészséges növényekért

Sulyok Józsefné, 2014. aug. 06.


Rozsdás szög, a hagyma héja, nylon harissnya. Mit keresnek a növényeink közelében?

7 biotipp az egészséges növényekért
  1. A növények is szenvednek vashiányban. Segíthetünk kedvencünknek, ha több rozsdás szöget egyszerűen a növény gyökere köré bedugdossunk a földbe. Ha felszívja a vasat, újból kivirul a növény.
  2. Főzzük meg a hagyma héját, majd a lehűlt főzetet öntsük egy szórófejes flakonba. Fújjuk be vele a levéltetvektől szenvedő növényeket.
  3. Az elhasználódott harisnyanadrágot, azon kívül, hogy különböző tárgyakat fényesre polírozhatunk vele, a kertben is hasznos. Hajtások, ágak felkötéséhez azért előnyös, mert rugalmas, és nem vág be az ágakba.
  4. A nagy virágcserepek aljába egy réteg vízelvezető kavics helyett tegyünk parafa dugót. Ezzel nem csak lényegesen könnyebben szállítható vagy mozgatható a növény, de távol tartja a növényi kártevőket is.
  5. Akinek nincs a kerti tömlő feltekeréséhez speciális kocsija, csavarja fel a tömlőt a földön fektetve. Semmiképp ne kísérletezzen azzal, hogy a karjára tekeri, mert úgy csak megtekeredik, megtörik.
  6. Ne ültessük át gyakran a kaktuszt, mert akkor nem növekszik gyorsan, ebben az esetben minden energiáját a gyökerek fejlesztésére fordítja. A fiatal növényeket kétévente, az idősebbeket legalább háromévente, de inkább ritkábban.
  7. Ha vizes a fű, érdemes a fűnyíró kését enyhén beolajozni. Így nem ragad rá a fűnyesedék.

Kapcsolódó cikk:

Ehető a kerek repkényt?
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!