szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

7 csodaszép levéllel díszítő növény

Sulyok Timea, 2013. ápr. 17.


A dísznövények közül több is, annak ellenére, hogy virágzik és termést érlel, mégis a levéldísznövényekhez sorolható, mert a virágok és a termések színe, mérete jelentéktelen figyelmünket nem keltik fel vagy gyorsan elvirítanak. Állandó és fő díszük a különböző színű és alakú lomblevelűek.

7 csodaszép levéllel díszítő növény

Kukoricalevél

Régebbi és új lakásokba egyaránt illik, gondozása egyszerű. A föld színén elágazó gyöktörzsön a kukoricáéhoz hasonló nyeles, karcsú levelek fejlődnek, szép lilás virágot hajtanak. Fehéren csíkozott levelű változata is ismert. Majdnem sötét szobában is megél, port, füstöt egyaránt bírja. Nem igényes a tápanyagokra sem. A gyökértörzsek feldarabolásával szaporíthatjuk.

Rákvirág - Aglaonema

Érdekes növények, különösen akkor, ha különböző körülmények között próbáljuk őket nevelni, mert föld nélkül, vízben és víz alatt is megélnek. Nálunk is nagyon elterjedt. Arasznyi fényes levele haragoszöld, csúcsán kihegyesedő. Korál-piros bogyótermése emeli díszértéket. Levele hajtásvégei vízben hamar gyökereznek, sőt vízben sok éven át megél.


Begónia

Levele és széle mentén különböző színűen csíkozott vagy egyszínű. Többféle változatát ismerjük. Jól bírja a telelést, hajtásdugványozással szaporítjuk.

Bunkóliliom - Cordyline

Kard alakú, hosszú levelei vannak. Tápanyagigényes növény, de hálás és nagyon mutatós. Változatai közül az élénkpiros, barnás-fehér és rózsaszínes levelűek közkedveltek. Olyan lakásba ajánlatos, ahol télen át növényszekrényben tudják tartani. Közvetlen fényt sem télen, sem nyáron nem kíván. Gyökértörzsdarabokkal szaporítjuk.


 

Vízipálma

Tetszetős alakja, hosszú szárakon ülő levélcsomói jellegzetessége, minden növénykedvelő figyelmét felkelti. Alakja a pálmára emlékeztet. Tövétől sűrűn ágas mocsári növény, levelei egyméteres szárvégeken levélrózsát alkotnak. Nagyon hálás szobanövényünk. Nem fényigényes, ellenben sok vízre van szüksége, szereti, ha a „lába” vízbe lóg.

Sárkányfa - Dracaena

Levelei hosszúkásak, szalagszerűek és kihegyesedők. A törzs magasra nyúlik. A száraz levegőt, változó hőmérsékletet jól bírja. Több, csíkos illetve tarka levelű változata is van, mutatós dísze lakásunknak.


 

Dieffenbachia

Fehéren pettyezett és foltos leveleit több ágú, húsos szárain hozza. Nyeles levelei fél méterre is megnőnek, dekoratív növény. Központi fűtéses meleg lakásokban jól érzi magát.
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia