szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

8 szabály a ház körül

Sulyok Józsefné, 2014. júl. 29.


Néhány jó tanács, ami megkönnyítheti az életünket. Miért ne próbálnánk ki?

8 szabály a ház körül
  1. Amikor a szabadban szárítja a ruháját, előtte mindig fordítsa ki azokat, és keressen számukra árnyékos helyet. Ezzel megakadályozhatja, hogy a fehér darabok besárguljanak, a színesek kifakuljanak.
  2. Ha megégette a nyelvét forró étellel vagy itallal, gyorsan öblítse ki a száját egy kevés citromlével. állítólag így hamarabb elmúlik a fájdalom.
  3. Könnyebb lesz a linzer elkészítése, ha a hűtőből vesszük ki a vajat és lereszeljük, nem pedig felolvasztjuk.  A keze melegétől megolvadó darabkákkal könnyebb lesz összegyúrni a tésztát.
  4. Ha a paradicsom egy kicsit megfonnyadt, a belőle készült szószt sem szeretjük igazán, próbálja ki a következőt. Fogyasztás előtt állítsa a paradicsomot minél hidegebb vízbe kb. 10-15 percre, ettől visszanyeri az alakját és könnyebb lesz szeletelni. Csak annyit frissítsen fel ezzel a módszerrel, amennyit akkor elfogyaszt.
  5. Ha megfogta a kezét a nyomtatóban lévő festék, egy babaolajjal átitatott pamaccsal könnyen letörölheti.
  6. Ha a vonalas telefonkészüléket ecetes ruhával törli át, az nem csak megtisztítja, ha nem fertőtleníti is.
  7. A ritkán használt termosz áporodott szagát megszüntetheti, ha néhány szem kockacukrot tesz bele, és nem tekeri rá a kupakot. Ha már megtörtént a baj, öntsön bele szódabikarbónát, töltse fel forró vízzel, és hagyja állni egy éjszakán keresztül.
  8. Ha gyümölcsfoltot ejtettünk a ruhaneműn, gyorsan dörzsölje be citrommal, mert a déligyümölcs leve természetes fehérítőként működik.

Kapcsolódó cikk:

Illatos szekrények, autók vegyszermentesen
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!