szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

9 fájdaloműző levendula tipp

Sulyok Józsefné, 2016. ápr. 25.


Legyen az pókcsípés, szúnyogcsípés vagy izomfájdalom a levendulára bizton számíthatunk.

9 fájdaloműző levendula tipp

Egyéb sebek és vágások: először is fertőtlenítsünk. Ha a seb bevörösödik, fájdalmas és szivárog forduljunk orvoshoz. Enyhébb esetben tegyünk a sérülésre 3 csepp levendula olajat.

Izomfájdalmak: keverjünk el 2 dl extra-szűz olíva olajban 40 csepp lavandin olajat. Tegyük jól zárható üvegbe és tartsuk sötét helyen. Mielőtt használnánk, jól rázzuk fel és tegyünk egy keveset a keverékből a sajgó izmokra. Rövid időn belül érezni fogjuk az enyhülést.

Szúnyog csípés: általában a legtöbb szúnyogcsípés jóindulatú. Keverjünk össze 2 csepp geránium olajat egy evőkanál levendulamézzel. Ezt a keveréket tegyük a csípés helyére, ezzel enyhítjük a viszketést.

Úti rosszullét: a levendula enyhíti az utazás közben tapasztalt kellemetlen tüneteket. Hányinger esetén lélegezzünk be néhány csepp levendula olajat, amit egy zsebkendőre csepegtettünk.

Lábgombásodás: a kialakulásért a lábizzadás és a cipőbe befülledt nyirkos lábak a felelősek. Tegyünk egy csepp levendula olajat a fertőzött helyre, vagy vegyünk levendula olajos lábfürdőt.

Egy másik módszer: keverjünk össze 1 dl alexandriai babér olajat 1 csepp vadlevendula olajjal, és 1 csepp borsika olajjal.

Rovarriasztó: a nap végén, megelőzésképpen, a helyiségben, ahol aludni fogunk, helyezzünk el egy szúnyogriasztót, amely lehetőleg biotermék legyen. Hintsünk néhány csepp levendula olajat egy gyertyára vagy egy tálkába helyezett vászondarabra, vagy oszlassuk szét elektromos légfrissítőben.

Fájdalom vagy viszketés azonnali csillapítása: tisztítsuk meg a sérülést szappanos vízzel, azután tegyünk a bőrfelületre 1 csepp vadlevendula vagy lavandin olajat. Ismételjük óránként mindaddig, míg a fájdalom el nem múlik.

Pókcsípés: mossuk meg és fertőtlenítsük a felületet, majd tegyünk a sérült részre 1 csepp levendula olajat. Jól dörzsöljük be, hogy átjárja a bőrt. Majd a műveletet többször ismételjük meg, míg a fájdalom meg nem szűnik. Ezt követően, hogy távol tartsuk a pókokat tartózkodási helyünktől, öntsünk néhány csepp levendula olajat egy darab ruhára, melyet helyezzünk el a megfelelő helyeken, sarkokban.

Medúzacsípés: Tegyünk a csípésre 2 csepp levendula olajat, hagyjuk rajta 5 percig, és a műveletet 20 percenként ismételjük meg. Ez csillapítja az erős fájdalmat. Az olajat alkalmazhatjuk darázscsípés esetén is, miután eltávolítottuk a fullánkot. 

Kapcsolódó cikk: Levendulából ezért nem elég
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!