szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

9 konyhai titok

Sulyok Józsefné, 2014. nov. 14.


Pár perces fortélyok, amivel időt és konyhai eszközt spórolhatunk.

9 konyhai titok
  1. Rossz szagú műanyag-edény szagát veszti, ha tömény kávézaccos vízzel töltjük fel, és meleg helyen állni hagyjuk egy ideig. Kimosás után törlés és fedő nélkül szárítsuk meg.
  2. Halszagú edényt forró ecetes vízzel mosogassuk el.
  3. Ne szárítsunk tűzhelyen húsdaráló gépet, mert a kés éle eltompul. Darálás után tiszta papírt tekerjük át rajta.
  4. Ha egy darálót használunk több fűszerhez is, könnyen átvehetik egymás illatát. Ne mossuk vízzel, hanem egy-egy fűszer ledarálása után engedjünk át rajta 1-2 evőkanál sót, amely közömbösíti a szagokat.
  5. Fa vágódeszkáink világosak maradnak, ha használat előtt hidegvizet engedünk rá. Telítődik vízzel, ezért a színeket és a szagokat kevésbé szívja magába.
  6. A vágódeszkáról, fakanálról a hagyma és más zöldségfélék szaga eltűnik, ha lemosás után sót szórunk rá, és hagyjuk állni kb. 10 percig. Meleg vízzel öblítsük le, szagtalanok lesznek.
  7. A kávéfőzőről csak nedves ruhával töröljük le a kávéfoltokat, belül ne mossuk. Száraz papírtörlővel töröljük ki.
  8. Ha a termosznak szaga lenne, szódabikarbónás vízzel mossuk ki, majd alaposan töröljük át. Ne tároljuk bedugva, a dugót sós vízben átforralva szagtalaníthatjuk.
  9. A tűzhely lapjáról a zsírfoltokat meleg kávézaccal tüntethetjük el. Ha kihűlt, tiszta ruhával fényesre törölhetjük. A só is megfelel, szórjuk be vele a még meleg főzőlapot, majd újságpapírral dörzsöljük át.

Kapcsolódó cikk:

Csillár 1x1

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!