szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

A fürdőszoba, mint a pihenés fellegvára

Sulyok Timea, 2008. febr. 14.


 

Számtalan megoldást láthattunk a fürdőszoba kialakítására. Jót és rosszat egyaránt. A következőkben, stílusában is különböző szép és igényes példát vonultatunk fel, hogy mindenki ötletet tudjon meríteni álmai fürdőszobájához.

 

Egyre nagyobb divat az ún. minimál stílus. Ez a trend a modern, egyszerű vonalvezetés mellett teszi le a voksot. Kevés - vagy nincs is - kiegészítő, bútor és szín alkalmazásával szeretné elérni ugyanazt a hatást, amit a kicsit gazdagabb képvilággal rendelkező stílusok.
 
Szó se róla valóban felhívja magára a figyelmet, mint ahogy azt az első képen is láthatjuk,  meghökkent és elgondolkoztat.
A második és harmadik képen is felismerhető ez a stílusjegy, de sokkal barátságosabb köntösbe öltöztetve.
 

 
 

 
 
Itt egy kicsit romantikus, nőies fürdőszobákra látunk példát. Az elegánsan és ízlésesen kialakított helyiségben a funkció és a külső megjelenés összhangját láthatjuk.
 
A harmadik kép pedig jó példa arra, hogy kis fürdőszobának is lehet – világos színek és tükrök alkalmazásával – szellős és kifinomult megjelenést kölcsönözni.
 


Itt két példáját láthatjuk - a ma méltán oly divatos - mediterrán stílusnak. S ki ne szeretne Toscana gyönyörű tájain bolyongani?

Ha fürdőszobánk kialakítására ezt a megoldást választjuk - ha csak hangulatában is - de becsempészhetjük mindennapjainkba a napsütötte mediterrán tájat. Az ún. meleg színek alkalmazásával (drapp, barna, narancs, terrakotta, bézs, vajszín stb.) fokozhatjuk, erősíthetjük ezt a hatást.
 

A következőkben két olyan fürdőszobát láthatunk, amelyek nem nélkülözik az eleganciát és a szelíd pompát. Ízlésesen, a határokat betartva, kis arisztokratikus megjelenést kölcsönözve a térnek, ragad magával minket. Tradicionális, tiszta megoldás, különösképpen a kék szín alkalmazása. Az ún. víz színek használata egyébként is fokozza a tisztaságérzetet, amely egy fürdőszoba esetén javasolt.
 
 

Hölgyeim és uraim! Újra divat a virágos tapéta. Ne ijedjenek meg, amint a kép is mutatja, nincs mitől tartani. Hangulatos, barátságos és vidám hatást érhetünk el a virágos tapéták bátor használatával. A máik képen pedig a vidéki stílust követő fürdőszobabelsőt láthatjuk. A fa domináns használatával természet-közeliség igényét szeretnék érvényre juttatni, szép és igényes kivitelben.
 Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia