A hűsítő útitárs -13 citromos tipp
Sulyok Józsefné, 2014. jún. 29.
El tudjuk képzelni, hogy a citromot még mindig nem ismerjük eléggé? Most 13 újdonsággal lehetünk gazdagabbak.

- Több levet ad a citrom, ha felvágás előtt tenyerünkkel az asztal lapján görgetjük egy kis ideig.
- Ugyancsak több citromlevet kapunk, ha a citromot felvágás előtt kissé felmelegítjük. Ne túlságosan, mert veszít a C-vitamin tartalmából.
- Hosszú ideig van citromunk a hűtőszekrényben, ha beleszúrunk egy fogvájót és a nyíláson préseljük ki a szükséges levet, majd a fogpiszkálót visszadugjuk.
- Ha félbevágott citromba villát szúrunk és alaposan körbeforgatjuk, az összezúzott gyümölcs több levet ad.
- Néhány csepp citromlé visszaadja ízét és frissességét a konzerveknek vagy a gyorsfagyasztott ételeknek.
- Ízletesebb finomabb a majonéz citromlével.
- A sós burgonya megtartja világos színét, ha a főzővizébe egy kis citromlevet csavarunk.
- Olykor a sót is helyettesíthetjük citromlével. Újszerűen megváltoztatja az ételek megszokott ízét.
- Négy kávéskanál ledarált citromhájat keverjünk össze fél csésze porcukorral. Kitűnően használhatjuk teába, sütemények és krémek ízesítésére.
- A jól megmosott és szárazra törölt citrom héját vékonyan reszeljük le, különben keserű lesz.
- Vaníliás vagy citromos cukrot úgy készíthetünk, hogy jól záródó üvegbe porcukrot teszünk, és beledugunk egy rúd kettéhasított vaníliát vagy egy-két citrom lehámozott héját.
- A kipréselt citrom héja kitűnő kéztisztító, különösen akkor, ha zöldségeket, gyümölcsöket vágtunk illetve magoztunk. Az elszíneződött bőrfelületet alaposan dörzsöljük át vele, majd szappanos meleg vízzel mossuk át. Ha szükséges, ismételjük meg.
- Vágjunk ketté egy citromot, és vegyük ki a belsejét. Héjában vajjal elkevert szardíniát, kaviárt, fagylaltot vagy kompótot tálalhatunk fel.
Kapcsolódó cikk:
Így alakítsunk ki mediterrán kertet!
Facebook Twitter GoogleStartlap
Hozzászólások (1)
Hozzászólás készítése
Farkas Nikoletta
2014. jún. 29.
(2 925 napja)
imádom
0