A kelbimbó hideg oldala
Sulyok Józsefné, 2014. dec. 03.
Nem mindenki szereti karakteres íze miatt, azonban megérdemli a kitartó növény címet, hiszen szélvédett helyen a kelbimbó január végéig vagy akár februárig is kint maradhat a szabadban.

Minél hidegebb van, annál jobban lekókadnak a növény nagy levelei, így védve a száron sorakozó rózsácskákat. Ezért az egészséges leveleket semmiképp ne távolítsuk el, illetve ne csípjük le a középső hajtás levélbóbitáját, mint ahogyan azt gyakran csinálják. Inkább a tél beköszönte előtt növeljük a növény ellenálló-képességét és fagyállóságát feltöltögetéssel.
Erre különösen nagy szükség van változó időjárás esetén, amikor a növény ismételten megfagy, majd kienged. A bimbók minősége akkor is romlik, kevés a hó, elvesztik friss-zöld színűket és megfoltosodnak.
Tipp! Inkább szedjük le korábban a bimbókat, tisztítsuk meg, sós vízben forrázzuk meg, és adagonként fagyasszuk le.
Kapcsolódó cikk:
Facebook Twitter GoogleStartlap
2022.április 24., vasárnap / 08:22